GÜNDEM

Suriye denkleminde Biden bilmecesi... Serdar Turgut yazdı

Habertürk yazarı Serdar Turgut, Türkiye dahil bölgedeki tüm güçlerin Biden başkanlığındaki yeni Amerikan yönetiminin Suriye konusunda atacağı adımları beklemek zorunda olduğunu, bunun işleri daha da karmaşıklaştırdığını söyledi.

Suriye denkleminde Biden bilmecesi... Serdar Turgut yazdı

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, Suriye ve ülkenin kuzeyine ilişkin kaleme aldığı yazısında tarafların, Biden yönetiminin atacağı adımları beklediğini ve bu durumun işleri içinden çıkılmaz bri hale götürdüğünü yazdı. "Varılan uzlaşmalar ve anlayışların kağıt üzerinde kalma riskinin ne kadar fazla olduğunu net görülebiliyor" diyen Turgut, "kağıt üzerinde kalması ihtimali olabilecek uzlaşmaları anlattıktan sonra bölgedeki gerçeğin ne olduğuna da bakacağız" ifadesini kullanarak Türkiye'nin kilit rolüne ve "olası operasyonuna" değindi...

İşte yazıdan detaylar:

Dış politika galiba hiç bir zaman kağıt üzerinde uzlaşılan planlar gibi gitmiyor. Bunun en net örneği Türkiye’nin ulusal güvenlik sorunu olan Kuzey Suriye’de gözlemlenebiliyor. Merkezinde Ayn İssa’nın bulunduğu bölgesel sorunlara baktığımızda Suriye’de işlerin ne kadar çetrefil olduğunu ve varılan uzlaşmalar ve anlayışların kağıt üzerinde kalma riskinin ne kadar fazla olduğunu net görülebiliyor. Kendi başına sorunları zaten hayli karmaşık olan bu bölgede bir de Türkiye dahil bölgedeki tüm güçlerin Biden başkanlığındaki yeni Amerikan yönetimin atacağı adımları beklemek zorunda olması işleri daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.

...

ACABA TÜRKİYE NE YAPACAK?

Bölgeyle ilgili varılmış olan tüm uzlaşmaların kağıt üzerinde kalıp kalmayacağını Türkiye ve Biden yönetiminin tavrı belirleyecek. Çünkü bölgeden gelen haber ve yorumlara göre Türkiye’nin Ayn İssa’ya Biden başkanlığı devralacağı 20 Ocak tarihinden önce bir operasyon düzenlemesi olasılığından bahsediliyor. Bir de Biden’ın Trump yönetiminin Rusya ile varmış olduğu Kamışlı Modeli uzlaşmasına uyup uymayacağı da henüz bilinmiyor. Bu olasılık da sahada belirsizlik yaratıyor. Anlayacağınız Ocak aynın ilk haftaları hayli heyecanlı geçecek gibi gözüküyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum