GÜNDEM

Süleymancılar Diyanet raporunda!

Hürriyet yazarı Nedim Şener, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Türkiye’deki Dinî-Sosyal Teşekküller, Geleneksel Dinî-Kültürel Oluşumlar ve Yeni Dinî Akımlar” raporunu bugünkü köşesine taşıyarak, rapora ilişkin ayrıntılar paylaştı.

Süleymancılar Diyanet raporunda!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Türkiye’deki Dinî-Sosyal Teşekküller, Geleneksel Dinî-Kültürel Oluşumlar ve Yeni Dinî Akımlar” raporunun ayrıntılarını bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Nedim Şener, yazısında "Yabancı istihbaratla ilişkili bir yapı, samimi tarikatları rahatsız etmez mi?" başlığını kullandı.

"SÜLEYMANCILARIN YABANCI İSTİHBARATLARLA İLİŞKİSİ..."

Şener'in bu başlığı seçmesinin nedeniyse raporda yer alan ve adı verilerek açıkça "yabancı istihbaratlarla ilişkide olduğu iddialarının ciddiye alınması gerektiğinin" söylendiği bir cemaatti.

İşte raporun o bölümü:

"Süleymancılarla ilgili olarak, onların, birtakım yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantısı olduğu iddialarının ciddiye alınması ve yeni bir FETÖ ile karşılaşmamak için gerekli incelemelerin yapılması, üzerinde durulması gereken önemli bir konudur...

Zira uzun yıllar cemaat bünyesinde çalışmış, içyüzlerine vâkıf olduktan sonra onlardan ayrılmış olan ve cemaat içinde “Kozan imamı” olarak bilinen Mustafa Akyıldız, oluşumun din anlayışı ve yapılanmasıyla ilgili oldukça ciddi iddialarda bulunmaktadır. Buna göre cemaatin Türkiye genelinde bölgeler bazında “kolordu kumandanlığı” ismi altında yapılandıkları öne sürülmektedir. Cemaat hakkında dile getirilen bir başka iddia da 16 yıldır derin güçler tarafından kontrol altında tutulduğudur.

Sırlarını açığa vuran ya da kendilerine hasım gördükleri kimseler için (yetmiş bin kuru fasulye okuyarak) beddua seansları düzenledikleri, menfaatleri icabı çok kolay yalan söyleyip iftirada bulundukları öne sürülmektedir.”

Yazının tamamına gitmek için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum