GÜNDEM

Süleyman Soylu tecavüz olayı hakkında Ahmet Hakan'a konuştu

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Siirt'te görev yapan Uzman Çavuş Musa Orhan'ın, Batman'da yaşayan 18 yaşındaki İpek Er'e tecavüz edip intiharına sebep olması hakkında konuştu.

Süleyman Soylu tecavüz olayı hakkında Ahmet Hakan'a konuştu

Batman'ya yaşayan İpek Er'in, Siirt'te görev Uzman Çavuş Musa Orhan tarafından tecavüzü uğradığı gerekçesi ile intihar etmesinin ardından konu Türkiye'nin gündeminde en çok konuşulanlar arasında yer aldı. 

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konu hakkında yaptığı görüşmesini bugünkü köşesine aktardı.

İşte Süleyman Soylu'nun konu ile ilgili yaptığı açıklamalar:

İHRAÇ EDİLECEK: Bir güvenlik mensubu, bu tür bir olayın içinde yer aldığında önce açığa alırız, ardından da ihraç ederiz. Bu uzman çavuşla ilgili açığa alma işlemi bir ay önce gerçekleşti, ayrıca ihraç işlemi de hemen başlatıldı.

BİZİM CENAZEMİZ: Olayı tüm evreleriyle ele alıp titizlikle incelemek lazım. Cenaze, bizim cenazemizdir. İki nedenden dolayı bizim cenazemizdir: Görevimiz gereği mesuliyetimiz var, bu bir. İkincisi de bu aile bir polis ailesi. Genç kızımızın abisi mesai arkadaşımız, bir polis memuru. Bu açıdan da mesuliyetimiz var.

GÖREVİMİZİ YAPTIK: Bu konuda yargının önüne ne konmuştur, yargının önünde ne vardır, bunu yargı inceliyor. Yargının da üzerine düşen görevi yapacağına inancım ve güvenim tamdır.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar