GÜNDEM

Süleyman Soylu Abdulkadir Selvi'ye konuştu: IŞİD Türkiye'ye yeni saldırılar planlıyordu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD'in Türk siyasetçi ve devlet adamlarını Suriye’ye kaçırmayı planladığını, ayrıca Ayasofya'ya yönelik eylem hazırlığı içinde olduğunu söyledi.

Süleyman Soylu Abdulkadir Selvi'ye konuştu: IŞİD Türkiye'ye yeni saldırılar planlıyordu

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Giresun’daki selden zarar gören noktalardaki incelemeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştu. 18 Ağustos, 20 Ağustos ve 25 Ağustos tarihlerinde IŞİD'li isimleri yakaladıklarını söyledi. 20 Ağustos'ta IŞİD'in sözde Türkiye emirinin yakalandığını söyleyen Soylu, “Sorgulaması gerçekleşti. Sorgulaması gerçekleştikten sonra başta itirafları da söz konusu oldu ama en önemlisi dijital materyalleri ele geçirildi” dedi. Bu materyallerden örgütün Türkiye'ye yönelik yeni saldırı hazırlığında olduğunun anlaşıldığını aktardı:

10-12 KİŞİLİK TİMLER OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLARDI

“Dijital materyallerinde gerek Irak, gerek Suriye’den gelen talimatlar ve Türkiye’deki yeni yapılanmaları yer alıyor. Ayrıca gerek Türkiye’deki hedefler, yani dini hedefler, dernek ve sivil toplum örgütlerine yönelik hedefler ile aynı zamanda siyasi ve devlet adamlarına yönelik önceden belirlenmiş hedefler üzerinde çalışma yaptıkları ortaya çıktı. 10-12 kişilik timler oluşturmaya çalıştıkları tespit edildi. Kırsalda ve şehirlerde bombaların nasıl kullanılacağı, nerelere gömüleceği gibi birçok çalışma ele geçirildi. Gözaltına aldığımız ve sorgusu devam eden şahıslar var. Birçok ilde DEAŞ’a yönelik operasyon gerçekleştirildi. Önemli bir adım atıldığını söyleyebilirim.”

TÜRK SİYASETÇİLERİ KAÇIRMAYI PLANLAMIŞLAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD'in siyasetçileri ve devlet adamlarını Suriye'ye kaçırmayı planladığını açıkladı. Soylu şöyle devam etti:

AYASOFYA'YA SALDIRI PLANI

"İstanbul’da Ayasofya Camii’ne ve birtakım ekonomik yerlere, aynı zamanda birtakım derneklere yönelik, yani Türkiye’nin içini karıştırabilecek yerlerle ilgili DEAŞ terör örgütü uzun zamandır, neredeyse bir-bir buçuk aydır sürekli olarak kendi içinde bir hazırlık yapıyordu. Emniyet İstihbarat birimlerimiz takip etti. Türkiye’deki birtakım hedefler üzerinde çalıştılar. İlk önce 18 Ağustos tarihinde İstanbul’da Hüseyin Sağır isimli kişiyi eylem hazırlığındayken Kalaşnikoflu olarak ele geçirdiler. Onun üzerinden yürünerek hem o 25’indeki kişi hem de 20 Ağustos’ta Türkiye sözde emiri yakalandı.”

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar