GÜNDEM

Süleyman Özışık siyasette yeni ittifakların olacağını yazdı

Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık, bugün kaleme aldığı yazısında Millet İttifakı'nda yerel seçimlerden sonra çatlakların olacağını iddia ettiğini hatırlatarak yanılmadığını İYİ Parti, CHP, HDP, Muharrem İnce'nin söylemlerine bakılınca yeni ittifakların söz konusu olacağını ve kurulacak yeni ittifakların hepsinin yollarının da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çıkacağını yazdı.

Süleyman Özışık siyasette yeni ittifakların olacağını yazdı

Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık, bugünkü yazısında yerel seçimler sonrasında Millet İttifak'ın toz duman olacağını iddia ettiğinde gülen insanların olduğunu hatırlattı.

Özışık, bugün gelinen noktanın ortada olduğunu belirtip sözlerine şu şekilde devam etti "İYİ Parti lideri Meral Akşener HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırdığını açıkladı. CHP tarafından da vebalı muamelesi gören HDP, "Bize bundan sonra gizli kapaklı ilişkiler için gelmeyin. Kamuoyunun öğreneceği şekilde açık ittifaklarla gelin" diyerek rest çekti.
İş öyle bir noktaya geldi ki CHP'liler artık ağızlarına HDP ismini alamıyor."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Dostlarımızla iktidar olacağız" dediğini ama o dostların kim olduğunu söyleyemediğini ifade eden Özışık,"Geçen bir televizyon kanalında da söyledim. Öyle dostlar diyerek bu işi kurtaramayacak CHP lideri. Çünkü Selahattin Demirtaş ile İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nu dost olarak yan yana getirebilmek mümkün görünmüyor. HDP'yi PKK'nın yanında konumlandıran Meral Akşener'in, HDP ile gizli ya da açık bir iş birliğinin yapıldığı ittifakta yer alması da mümkün görünmüyor." şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar