GÜNDEM

Süleyman Özışık: Şerefsizliğin adına 'muhalefet yapmak' diyorlar

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, kendisine iktidar yandaşı diyenlere daha önce iktidarın hatalarını yazdığı yazılarını hatırlattı ve muhalif yazarlık yapanların bunu ne kadar yapabildiklerini sorguladı.

Süleyman Özışık: Şerefsizliğin adına 'muhalefet yapmak' diyorlar

Yandaş kelimesi birçok yazarın veya gazetecinin dilinde. Özellikle iktidara yakın gazetecilere yönelik yapılan yandaşlık suçlaması konusunu ele alan Süleyman Özışık, kendisine de bu tanımlamanın yapıldığını belirtti. 

Bu tanımlama sonrası arşivin açık olduğunu ve yazdığı yazılarda iktidarın hatalarını da yazdığını hatırlattı. 

Ve muhalefet yapmak adına milleti yandaşlıkla suçlayanların 'şerefsizliğin adını muhalefet yapmak koyduğunu' belirtti.

İşte o yazı:

27 yılı bulan bir meslek hayatım var. Bu süre içinde her fâni gibi pek çok hata yaptım. Ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki asla bilerek ve isteyerek kimseye yanlış yapmadım!
Her birimizin bir dünya penceresi var.
Ben, benim penceremden gördüğüm doğrulara doğru, yanlışlara yanlış demeye gayret ettim. Mensubu olduğum mahalledeki yanlışları görmezden gelmedim, görebildiğim yanlışları da en sert şekliyle eleştirdim.
Arşivler bir tık ötenizde duruyor.
Girip baktığınızda, "Yandaşı" sayıldığım iktidarı eleştirdiğim, "Düşmanı" sayıldığım muhalefeti haklı bulduğum yüzlerce yazıya rastlarsınız. 
Ancak dönün bir de kendine muhalif diyen yazar tayfasına bakın. Bakın iddia ile söylüyorum. Doğruya doğru diyen bir tek yazılarına rastlayamazsınız.
Basit bir örnek...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını da sayarsanız 25 yıldır bu ülkeye hizmet ediyor değil mi?
25 yıl içinde bahsini ettiğim muhalif yazarların tüm yazılarına tek tek göz atın. Bir defa, "Hakkını teslim edelim, bunu iyi yaptı" dediğiniz bir tek yazılarını göremezsiniz. 
"Adamı eleştiriyoruz ama şunu yapması güzel oldu be" diye yazdıkları tek satır okuyamazsınız. 
25 yıl be kardeşim, dile kolay!
Erdoğan, 25 yıl içinde tek bir güzel iş yapmadı mı birader? Bir tane güzel hizmete imza atmadı mı? 
Yok!
Bunlara göre yok!
Hep söylerim...
Adam denizin altından tren yürüttü yine beğenmediler. "Geçerken balıkları göremiyoruz" dediler. Denizin altından bu kez araba yolu yaptı, "Bak gördünüz mü deniz yosunlarına zarar verdi" dediler. 

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum