GÜNDEM

Süleyman Özışık, Samsun'da eski karısına şiddet uygulayan adamın en ağır cezayı almasını istedi!

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, Samsun'da eski karısına şiddet uygulayarak sokak ortasında karısını döven caninin en ağır cezayı alması gerektiğini söyledi. Özışık, ''Erkeklerin değil böyle bir suçu işlemek, kadına şiddeti aklından dahi geçirmemesi adına bu caniye ibretiâlem için en ağır suçun verilmesi gerekiyor'' dedi.

Süleyman Özışık, Samsun'da eski karısına şiddet uygulayan adamın en ağır cezayı almasını istedi!

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, Samsun'da karısına şiddet uygulayarak tüm Türkiye'nin tepkisini çeken adamın ve o adam gibi canilerin en ağır cezayı alması gerektiğini söyledi. Özışık, ''Kadına şiddet noktasında başarıya ulaşmak istiyorsak, olay anında şiddet uygulayan kişiyi yakalamak değildir maharet. O işin en kolay tarafı...Önemli olan bu zihniyetin önüne geçebilmek. Dikkat ederseniz biz her zaman sonucu konuşuyoruz. Sonuca götüren süreçle ilgili hiçbir çalışmamız yok.Bir bireyin diğerine sözlü veya fiilî olarak uyguladığı şiddetin insanlık suçu olduğunu anlatamıyoruz. Bu suçları işleyen kişilerin toplum içinde yaşama hakkı olmadığına dair çalışmalar yapamıyoruz'' diyerek bu alanda yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti. 

İşte o yazı... 

Samsun'da kadına yönelik şiddetin en aşağılık, en vahşi örneklerinden birini izledik. Erkek görünümlü bir ucube, Canik Belediyesi'nin bahçesinde kıstırdığı eski eşini öldüresiye darbelerle vurup yere indiriyor.
Yetinmiyor bununla...
Yerde hareketsiz kalan kadına aynı hınç ve gaddarlıkla vurmaya devam ediyor. Yanı başında "anne" diye ağlayan küçük kızının feryadına figanına aldırış etmeden öldürücü darbeler indiriyor.
Balkonlardan bu vahşeti görüntüleyenler de var, bağırıp, "vurma" diyen de...
O sırada olayı izleyenlerden birinin sesi yansıyor mikrofona. "Aile arasında olan bir olay galiba, müdahil olmayın" diyor.
Bakın size bir şey söyleyeyim.
Kurulan bu cümle, kadının şiddete uğramasından çok daha can yakıcıdır benim açımdan. 
Dehşet vericidir...
Yol ortasında erkek görünümlü bir ucube bir kadına çocuğunun önünde öldürme kastıyla darbeler indirecek ve sen "Aile arasında, müdahil olmayın" diyeceksin.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar