GÜNDEM

Süleyman Özışık: İktidar PKK'yı ve onun siyasi ayağını bitirmek için diyalog kurarken, siz terörü palazlandırmak için diyalog kuruyorsunuz.

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, AK ile HDP arasındaki ilişkinin ne olduğunu açıklayarak, iktidarın PKK'yı ve onun siyasi ayağını bitirmek için diyolog kurarken, muhalefetin terörü ve terör sevicileri palazlandırmak için diyalog kurduğunu söyledi.

Süleyman Özışık: İktidar PKK'yı ve onun siyasi ayağını bitirmek için diyalog kurarken, siz terörü palazlandırmak için diyalog kuruyorsunuz.

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık bugünkü yazısında AK Parti'nin HDP ile arasında nasıl bir ilişki olduğunu açıklayan bir yazı kaleme aldı.  Özışık, iktidarın PKK'yı ve onun siyasi ayağını bitirmek için onunla diyolog kurarken, muhalefetin terörü ve terör sevicileri palazlandırmak için diyalog kurduğunu söyledi.Özışık, İktidar o dönemde "Barış gelsin de nasıl gelirse gelsin" diyerek HDP ile ve Öcalan ile diyalog kuruyordu. Görüşmelerin tek amacı PKK'ya silah bıraktırmak ve savaşı bitirmekti.Peki siz ne yapıyorsunuz? PKK'nın silah bırakması için, savaşın bitmesi için görüşmüyorsunuz, orası net. Aksine, PKK'nın partisine can simidi olmak için mücadele ediyorsunuz'' dedi. 

İşte o yazı... 

DP'ye "PKK ile arana mesafe koy" diyoruz, koymuyor. Bu kez muhalefete, "Bari sen PKK'nın partisiyle arana mesafe koy" diyoruz, o da koymuyor.
Koymadıkları gibi bir de kızıyorlar bu söylediğimize...
"İktidar, çözüm sürecinde HDP ile ve dahi terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile arasına mesafe koydu mu? Siz o zamanlar iktidara da aynı çağrıda bulundunuz mu" diye soruyorlar. 
Madem ısrarla bu soruya cevap istiyorsunuz, o vakit cevap verelim.
İktidar o dönemde "Barış gelsin de nasıl gelirse gelsin" diyerek HDP ile ve Öcalan ile diyalog kuruyordu. Görüşmelerin tek amacı PKK'ya silah bıraktırmak ve savaşı bitirmekti.
Peki siz ne yapıyorsunuz?
PKK'nın silah bırakması için, savaşın bitmesi için görüşmüyorsunuz, orası net. Aksine, PKK'nın partisine can simidi olmak için mücadele ediyorsunuz. 
Nasıl mı?

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar