POLEMİK

Süleyman Özışık hangi yazarları topa tuttu?

Süleyman Özışık önce jet kazasında ölen genç kadınlar için yapılan çirkin yorumları eleştirdi, ardından sözü medyanın çifte standardına getirdi..

Süleyman Özışık hangi yazarları topa tuttu?

Süleyman Özışık önce jet kazasında ölen genç kadınlar için yapılan çirkin yorumları eleştirdi, ardından sözü medyanın çifte standardına getirdi..

Süleyman Özışık, 11 genç kadının arkasından yazılanları okuyunca utandığını belirterek "Cılız da olsa muhafazak yazarlar olarak bu yorumlara tepki gösterdik. Ancak bu olayı bahane ederek dindar kesime saldıran yazarlardan insanlık dersi alacak değiliz" ifadelerini kullandı.

Süleyman Özışık, medyadaki bazı kalemlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ölmüş annesine küfredilmesine, 17 yaşında ölen Esma'nın arkasından yazılanlara ve Akit Yazara Hasan Karakaya'nın ölmüş bedenine hakaret edilmesine sessiz kaldıklarını belirterek "Önce siz insan olun sonra biz sizden insanlık dersi alalım" dedi.

İşte Süleyman Özışık'ın yazısından bir bölüm:

İnsanlık dersi...

Jet kazasında ölen 11 genç kadının ardından ne yazacağıma karar veremedim bir türlü...
Siz bu satırları okurken, kazanın üzerinden 4 gün geçmiş, yaşanan korkunç kaza pek çoğunuzun gündemlerinden düşmüş olacak belki…
Lakin ben yine de yazmak istiyorum.

Allah'ın ve sizlerin huzurunda, "Ben o kadınların ardından çirkin yorumlarda bulunanlarla aynı safta değilim" diyebilmek ve tarihe not düşmek için yazıyorum.
İğrenç yorum sahiplerinin sosyal medya hesaplarına girdim, bazılarını tek tek inceledim.

Utanç içinde kaldım.
Allah ile küfrü, İslam ile hakareti, inanç ile iğrençliği yan yana getirenlerin yazdıklarını okudukça, "Yer yarılsa da içine girsem" dedim.
Bakın, herkesin iyi anlaması için açık ve net yazacağım.

Paramparça olmuş bir cesede, kâğıda kaleme gelmez galiz küfürlerle saldıran kişi sapıktır. Hatta ve hatta sapığın önde gidenidir! Bir ölüye dahi böylesi bir şehvetle saldıran birinin, yarın canlı bir kadına kuytu bir köşede tecavüz etmesi ve onu katletmesi kuvvetle muhtemeldir.
Ve bu aynı zamanda cinayettir!

Çocuklarının acısıyla kavrulan aileleri bir kez daha öldürmektir. İnsanı, insanlığı öldürmektir.
Bu suçların bir karşılığı olmalı...
En azından bu yaratıklar bir yerde gözetim altına alınmalı. Kendilerine insanlık, edep, adap ve ahlak bilgisi sil baştan anlatılmalı...
Buraya kadar anlattıklarım işin bir boyutu. Bir diğer boyutu daha var, onu da anlatayım.

Üç gündür takip ediyorum.
Bazı yazarlar, 11 kadın hakkında yapılan iğrenç yorumların faturasını bütün bir muhafazakâr kesime kesmeye çalışıyor. Neredeyse tamamı lafı döndürüp dolaştırıp, "Kendine dindar diyen, Müslüman diyen insanların insanlığı da bu kadar işte birader" demeye getiriyor.

Peki sizin insanlığınız ne kadar birader?
İlla hatırlatmak gerekiyorsa, hatırlatayım size sizin insanlığınızı…
Toprak altında etinden zerre dahi kalmamış olan Osmanlı padişahlarına her gün, her saat başı küfür ve hakaretlerle saldıranlara karşı niye suskundunuz?
"Benim atama, benim ecdadıma küfretmeyin, küfrettirmeyin" diyenlerin sesini duymak yerine, küfredenlerle birlik olup hakaret eden siz değil miydiniz?
Mısır'da, Rabiat-ül Adeviyye Meydanı'nda Esma adında bir genç kız, Sisi'nin askerleri tarafından vurulup şehit edilmişti hatırladınız mı?
17 yaşındaki o kızcağızın ardından yazılanları hatırladınız mı? "Tüh be, bakire gitti keşke bir elden geçirseydik" diyenleri, "Ölüsü bile iş görür haaa" diyen namertler hakkında tek bir satır yazdınız mı?
Geçelim...

Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merhum annesi Tenzile Erdoğan'a koro hâlinde yakası açılmamış küfürler edilirken sizin insanlığınız neredeydi? CHP'li bazı milletvekilleri Gezi eylemcilerine para verip, "Hadi Erdoğan'ın annesine ve eşine küfredin" derken neredeydi sizin o kahrolası insanlığınız?

Geçelim...
Kâbe'de hayatını kaybeden Hasan Karakaya'nın arkasından yapılanları ve yazılanları unuttuk mu sandınız?
Sosyal medya kullanıcılarının Hasan Karakaya'nın tabutuna, kefenine ve bedenine yönelik ettikleri küfürleri eleştirdiniz mi? "Bu mu sizin insanlığınız? Bir ölmüşün ardından nasıl böyle yazarsınız?" diyebildiniz mi?

Bırakın sosyal medya kullanıcılarını...
Sizin içinizden bile, "Kâbe gibi bir yerde viagra kullanmış ve kalp krizi geçirip ölmüş" diye yazan aşağılık kalemler çıkmadı mı? Bir tekiniz çıkıp da bu aşağılık kalem sahiplerine tek laf ettiniz mi birader?

Daha onlarca, hatta yüzlerce örnek veririm vermesine ama gerek yok.
Hiçbirine, ama hiçbirine tek laf etmediniz. Etmediğiniz gibi neredeyse keyif aldınız yazılanlardan…

Muhafazakâr dediğiniz yazarlar içinde onlarcası, jet kazası üzerine yapılan iğrenç yorumları en ağır dille kınadı. Yüz binlerce muhafazakâr sosyal medya kullanıcısı yazılanları lanetledi, lanetlemeye de devam ediyor.

Süleyman Özışık'ın yazasının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar