GÜNCEL

Süleyman Özışık, Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı: Atları sucuk mu yaptırdınız Başkan?

Adalar'da faytona bağlanan atlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmış ve atların eziyetten kurtulduğu duyurulmuştu. Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık bugünkü yazısında, Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Özışık, adalardan belediye tarafından satın alınan 978 tane atın akıbetinin ne olduğunu soran bir yazı kaleme aldı. Özışık, 'Atları sucuk mu yaptırdınız Başkan?' diyerek sitem etti.

Süleyman Özışık, Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı:  Atları sucuk mu yaptırdınız Başkan?

İşte o yazı...

Adalar'da faytona bağlanan atların çektiği eziyet geçtiğimiz yıl gündemimizi epey meşgul etmişti.
Ortaya çıkan yakıcı görüntülerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi devreye girmiş ve atların tamamını satın aldığını ve eziyetten kurtardığını duyurmuştu. 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu satın alma olayından sonra atların isteyen kişilere verilerek sahiplendirileceğini açıklamıştı. Biz de kendilerine bu insanı ve vicdani tutumlarından dolayı teşekkür etmiştik. 
Bu açıklamanın üzerinden bir sene geçti. 
Tabii gündelik hengame arasında gide gele bu atların akıbetinin ne olduğunu unuttuk gitti. Ancak önceki gün dehşet bir bilgiye ulaşıldı. İmamoğlu'nun, "Satın alıp eziyetlerine son vereceğiz" dediği atlardan 978 tanesinin izine rastlanmadığı ortaya çıktı. 
Ortaya çıkan bilgilere göre bu atların 100 tanesi Hatay Dörtyol Belediyesi'ne gönderilmiş. Bu atlardan bir tanesi ölmüş, diğerlerinin sonunun ne olduğunu kimse bilmiyor. 
Belediyeye bakarsan atlar kaçmış. Ancak Dörtyol Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız kaçma durumu olmadığını ve atların sucuk yapma niyetiyle kesilmiş olabileceğini söyledi. 
Söylemesiyle birlikte görevden alındı!

Yazının devamı için tıklayın.. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum