GÜNCEL

Süleyman Özışık, Ekrem İmamoğlu'na yüklendi: Kasaya giren 40 milyarı nereye harcadı, bileniniz var mı?

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun başında olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iki yıl içersinde azımsanmayacak kadar borçlanmasına dikkat çekti. Özışık Ekrem İmamoğlu kasaya giren 40 milyarı nereye harcadı bileniniz var mı? diyerek sitem etti.

Süleyman Özışık, Ekrem İmamoğlu'na yüklendi: Kasaya giren 40 milyarı nereye harcadı, bileniniz var mı?

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık bugünkü yazısında, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun başında olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iki yıl içersinde yaptığı borçlara dikkat çekti. Yaklaşık olarak 40 milyar borca giren belediyenin ortadaa hiçbir şey olmamasına rağmen harcanan paranın nereye gittiğini sorguladı. Süleyman Özışık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesine de dikkat çekti. Projede harcanan 75 milyarın, 10 yıl içerisinde kendini domine ederek darphane gibi para kazanacağını da belirtti.  

Süleyman Özışık, Göreve gelmeden önce, "Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanması ihanettir" diyen Ekrem İmamoğlu kasaya giren 40 milyarı nereye harcadı bileniniz var mı?Bana bu paranın harcandığına inandığınız bir tek proje sayabilir misiniz? diyerek halı bir isyanda bulundu. 

İşte o yazı... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarla istediği Kanal İstanbul projesinin Türkiye'ye toplam maliyeti 75 milyar lirayı bulacak.
Deli para değil mi?
Hakikaten öyle, deli para!
Peki CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun başında olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi iki yıl içinde ne kadar borçlandı? 
Yazıyı yazdığım şu güne kadar 31 milyar borçlanma vardı, önümüzdeki hafta 9 milyar daha borçlanma yetkisi alınacak.
Yani 40 milyar!
Yapılan planlamaya göre Kanal İstanbul projesi 10 yılda yapım bedelini domine edip ardından darphane gibi para kazanmaya başlayacak.
Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi?
Göreve gelmeden önce, "Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanması ihanettir" diyen Ekrem İmamoğlu kasaya giren 40 milyarı nereye harcadı bileniniz var mı?
Bana bu paranın harcandığına inandığınız bir tek proje sayabilir misiniz? 
Esenyurt Otogarı'nın yenilenmesine ya da süt dağıtımına harcamış olamaz değil mi?
Bunu şundan dolayı anlatıyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Millî Uzay Programı'nı açıkladı ve Türkiye'nin Ay'a gideceğini müjdeledi.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar