GÜNDEM

Süleyman Özışık: Devlet bir yandan savaştığı teröristlere diğer yandan silah sponsoru olacak mı olmayacak mı?

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı yayınladı. Gündemde yer alan HDP'nin kapatılması konusunu köşesine taşıyan Özışık, böyle bir davranışın yanlış olduğunu belirterek, ''Ben parti kapatma yerine hazine yardımının kesilmesi meselesini epey zamandır dillendiriyordum. Çünkü ben böylesi bir cezanın, kapatma kararından çok daha etkili olacağına inanıyorum'' dedi.

Süleyman Özışık: Devlet bir yandan savaştığı teröristlere diğer yandan silah sponsoru olacak mı olmayacak mı?

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık bugünkü köşesinde, 'HDP'nin kapatılması yanlış olur' başlıklı dikkat çeken bir yazı yayınladı. Özışık, HDP'nin kapatılmasının doğru olmadığını söyleyerek asıl yapılması gerekenin hazine yardımının kesilmesi olduğunu söyledi. 

İşte o yazı... 

Nice zamandır HDP'nin kapatılıp kapatılmaması gerektiğini tartışıyorduk. Bir kesim kararlı bir şekilde HDP'nin kapatılması gerektiğini savunuyordu. Diğer kesim ise kapatılmaması gerektiğini...
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin bu tartışmalar arasında Anayasa Mahkemesi'ne kapatma davası açtı. Görünen o ki önümüzdeki birkaç ay boyunca bu meseleyi enine boyuna tartışmaya devam edeceğiz.
Doğrusunu isterseniz ben bugüne kadar HDP'nin kapatılmaması gerektiğini savundum. Bugün de aynı görüşteyim.
Niyesini şöyle anlatayım.
Eskiden beri parti kapatmalar, seçmende bir mağduriyet hissi uyandırıyor. Partisi kapatılan siyasetçiler etrafında bir kümelenme oluşuyor.
Bunun örneklerini geçmişte pek çok kez gördük.
Bundan birkaç yıl öncesine kadar yüzde 3-5 civarında oy alan PKK'nın partisi, kapatılan partileri nedeniyle oluşan mağduriyet üzerinden yüzde 10-13 seviyelerine ulaştı.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum