GÜNDEM

Süleyman Özışık: Bülent Arınç, açıklamalarıyla Akşener ve Kılıçdaroğlu'na can simidi oldu

Türkiye yazarı Süleyman Özışık, Bülent Arınç'ın, son açıklamalarının Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun HDP ile anayasa taslağı hazırladıklarının ortay açıklamasının hemen ardından gelmesi nedeniyle ikiliye "can simidi olduğunu" söyledi.

Süleyman Özışık: Bülent Arınç, açıklamalarıyla Akşener ve Kılıçdaroğlu'na can simidi oldu

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın geçtiğimiz hafta Habertürk TV canlı yayınında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için tahliye ifadesini dillendirmesini bugünkü köşesine taşıtı. Özışık, yazısının girişinde Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'ye yönelik açıklamalarını; Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun reddettiği "HDP ile anayasa taslağı oluşturma" hadisesini hatırlatarak, Arınç için "Hem gündemi bir kez daha değiştirdi hem de siyaseten can çekişen Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu'na can simidi oldu" dedi:

Onun tecrübesi sayesinde artık ne Meral Akşener'i ne de Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuşuyoruz. Bülent Arınç'ın tecrübesi sayesinde iki partinin kapalı kapılar ardında sergiledikleri ihanet taslağını unuttuk, Selahattin Demirtaş'ın tahliyesini konuşmaya başladık.
Birkaç gündür gazetecileri yazarları takip ediyorum. Bazıları, "Arınç Erdoğan'dan izin almadan bu konuşmayı yapamaz" diyor.
Ben de diyorum ki...
"Arınç Erdoğan'dan izin almış olsa bile bu sözleri konuşamaz. Konuşmamalı. Bu sözleri söyleme hadsizliğini hiç kimse kendinde görmemeli!.."
Öncelikle haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmamak adına şunu söylemek isterim. 
Bülent Arınç boş zamanlarında ya akaryakıt istasyonlarında çalışan KHK ile ihraç edilmiş vatan hainlerini görüyor ya da terör örgütü PKK'nın emir eri Selahattin Demirtaş'ın kitabını okuyor. Ve sadece onların yaşadığı sıkıntıları gündeme getiriyor. 
Dikkat ediniz!

...

Son açıklamalarının ardından CHP ve HDP kanadından Bülent Arınç'ı alkışlayanlar ve "Arınç AK Parti'nin içindeki vicdanlı isimdir" diyenler oluyor.
Bana bu kesimlerden alkış ve övgü gelmiş olsa ben şahsen utanırdım. Gerçekten utanırdım. Çenemi göğsümden kaldıramayacak hâle gelirdim. Ama bu durum Arınç'ı mutlu ediyorsa orası da kendisinin bileceği iş...
Ha, eğer iddia edildiği gibi Arınç AK Parti'nin özgürlükçü dili ve vicdanı görevini görüyorsa, o zaman geriye söylenecek tek söz kalıyor.
Yazıklar olsun!
Binlerce, milyonlarca kez yazıklar olsun!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar