GÜNCEL

Süleyman Özışık: Birazcık empati yapalım mı?

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, emekli amirallerin gece yarısı bildiri imzalaması olayı karşısında emekli amirallerden yana tavır koyup, "Bu işi çok abarttınız. 104 emekli insanın uyarısı bizi neden bu kadar irrite ediyor" diyenleri kısa bir empatiye davet etmek istiyorum' diyerek bir yazı kaleme aldı.

Süleyman Özışık: Birazcık empati yapalım mı?

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, emekli amirallerin gece yarısı bildiri imzalaması olayı karşısında emekli amirallerden yana tavır koyup, "Bu işi çok abarttınız. 104 emekli insanın uyarısı bizi neden bu kadar irrite ediyor" diyenleri kısa bir empatiye davet etmek istiyorum' diyerek bir yazı kaleme aldı. Özışık, "Şu yaptığım şey bana yapılmış olsaydı ne hissederdim?" diye düşündüğümüz an birbirimizi çok daha iyi anlayacağız. Birbirimizi anladığımız zaman "Senin doğrun, benim doğrum" yanlışına düşmeyeceğiz.Doğruya da yanlışa da hep beraber karşı çıkabiliriz. Bunu yapmak çok zor değil...Yeter ki empati yapabilelim...' dedi. 

İşte o yazı... 

104 emekli amiralin yayınladığı bildiri meselesi mahkemenin verdiği tutuksuz yargılama kararıyla şimdilik rafa kalktı.
Ama bu mesele benim zihnimde henüz kapanmış değil. 
Merak etmeyin, "Amiraller tutuklanmalıydı, hesap sorulmalıydı" gibi cümlelerle konuyu kaşımaya niyetim yok. Belki de en doğru kararı verdi mahkeme. İşin önünü arkasını sağını solunu iyice araştırıp bir tehdit olmadığı kanaatine vardı ki zanlıların tutukluluğuna gerek görmedi.
Buna hepimiz saygı duyacağız.
Ben bu noktada hâlen emekli amirallerden yana tavır koyup, "Bu işi çok abarttınız. 104 emekli insanın uyarısı bizi neden bu kadar irrite ediyor" diyenleri kısa bir empatiye davet etmek istiyorum sadece...
Şöyle anlatayım.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar