GÜNCEL

Süleyman Özışık: "Adaletle ilgileri yok bu aç köpeklerin" derse bunun altından nasıl kalkacaksınız?

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, Farettin Altun'un eşi Fatmanur Altun'a hakaret eden kişininin beraat etmesine neden olan hakime ateş püskürdü. Özışık, "Adaletle ilgileri yok bu aç köpeklerin" derse bunun altından nasıl kalkacaksınız?Kimse kusura bakmasın ama bu ülkede adalet sorunu yok.Kafasına göre veya keyfine göre karar veren hâkim ve savcı sorunu var' diyerek sitem etti.

Süleyman Özışık:  "Adaletle ilgileri yok bu aç köpeklerin" derse bunun altından nasıl kalkacaksınız?

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun'a hakaret eden kişininin beraat etmesine neden olan hakime ateş püskürdü. Özışık, "Adaletle ilgileri yok bu aç köpeklerin" derse bunun altından nasıl kalkacaksınız? Kimse kusura bakmasın ama bu ülkede adalet sorunu yok.Kafasına göre veya keyfine göre karar veren hâkim ve savcı sorunu var' diyerek sitem etti.

İşte o yazı... 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun Hanımefendi’ye sosyal medya üzerinden hakaret eden kişi çıktığı mahkemede beraatle ödüllendirilmiş!
Mahkemenin kararına göre Fatmanur Altun Hanımefendi'nin şahsında aslında bütün dindarlara yönelik sarf edilen "İslamla ilgileri yok bu aç köpeklerin" ifadesi hakaret değilmiş!
Çünkü bu ifadelerin 'olgusal bir temeli' varmış. Yani 'deney/gözlemle doğrulanabilecek kadar doğru' bir ifade imiş.
"Eee, yani?" dediğinizi duyar gibiyim.
Yani bundan böyle önünüze gelen herkese "Aç köpek" derseniz, bu hakaretten sayılmayacak.
Şunu çok net söyleyeyim.
Mahkeme hâkimi bu kararı ya yanlışlıkla verdi ya da art niyetle! Böyle bir karar yanlışlıkla verilemeyeceğine göre ben bu kararın tamamen militanca bir hisle verildiğini düşünürüm.
Aklıma kırk tane şey geliyor.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar