KULİS

Star'da ayrılık rüzgarları esmeye devam ediyor!

Star Gazetesi'nde geçtiğimiz yıl başlayan ayrılık furyası yeni yılda da hız kesmeden sürüyor.

Star'da ayrılık rüzgarları esmeye devam ediyor!
Star'da ayrılıklar devam ediyor. Gazetenin Ege Bölge Temsilcisi ve aynı zamanda köşe yazarı olan Ahmet Kaplan da gazeteye veda etti. Başarılarıyla adından söz ettiren deneyimli gazeteci Ahmet Kaplan son köşe yazısında okuyucularıyla vedalaştı.

İşte Kaplan'ın o veda yazısı:

Bir Başka Bahar İcin Elveda...

Gazete de İlk köşe yazımı 2007 yılında yazmaya başladım. 2011'den bu yana ise düzenli ve sistemli olarak köşe yazısı yazdım. Köşe yazarlığımın dışında uzun süredir Star Medya Grubunun Ege Bölge Temsilcisi olarak bu görevi yürüttüm.

Gerek gazeteciliğim gerek diğer görevlerim gerekse köşe yazarlığım süresince daima bir araştırmacı ruha sahip olmayı kendime bir yol haritası olarak çizdim. Konularda sadece siyaset sınırları içinde kalmadım. Hatta daha çok ekonomi olmak üzere mimariden kentleşmeye, iş dünyasına, KOBİ'lere, hayata dair konular olmak üzere geniş yelpazede toplumu, gündemi meşgul eden konulara yer vermeye çalıştım. Her seferinde her yazıda yeni bir şeyler öğrenmenin heyecanı içinde oldum. Analitik ve rasyonel düşüncenin ağırlıkta olduğu yazılara daha çok yer verdim.

Herşeyden önce çalıştığım kuruma, bana sağladığı bu fırsatlar nedeniyle, ayrıca özgür bir iklimde müdahalesiz, sansürsüz yazmamı sağladığı için müteşekkirim. Türkiye'de artık bir gazetenin herhangi bir yerinde yönetici pozisyonundaysanız, birçok konuda eleştiri oklarının hedefi haline de gelebiliyorsunuz. Çok şeylere tanıklık ettim. Bir yönetici olarak aldığınız kararlar, köşe yazılarında dile getirdiğiniz konular ve bakış açınız elbette herkesi memnun etmeyecektir. Bu doğal bir sonuçtur. Ama sonuç ne olursa olsun yaptığım görevimi en iyi şekilde yapmaya gayret ettim. Bütün görevlerimi çoğu zaman karşılık beklemeksizin, tüm imkansızlıklara rağmen; fedakarlık ve özveri içinde yaptım.

Bazen iyi bir şeyin bitmesi, sonlanması, daha iyi ve güzel şeylerin işareti, başlangıcı ve müjdejisidir. Biz bir başka bahar için yaprak döktük. Bu bir helalleşme yazısıdır. Bağlandığım ideallerin inancın vefası adına yüklendiğim misyon sadece benle birlikte değil mesajını aldığım tüm gönüllerde de birlikte yaşama ümidiyle...

Sadakatim ve vefam önce inandığım ilahi öğretilere, hakka, hukuka Yüce Türk milletine, ülkem ve inandığım ideallerin ruhuna oldu. Yaşadığım müddetçe hep bu ruhun dolup taşacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Zaten birçok sıkıntıya da bu vefa bu sadakat adına katlandım. Benim için yazarlık vefa demektir. Benim için yazarlık sadakat demektir. Benim için yazarlık mahşere kadar götüreceğim sevdamın mahşeri meydanda ki namus madalyonu demektir. Ben bu duygularla bir başka baharda bir başka yaprakta buluşmak ümidiyle elveda diyorum. Biliyorum ki bu elveda bir son değil. Belki de yeni bir başlangıç olacaktır. Kimde hakkım hukukum varsa helal ediyorum. Aynı şekilde tüm okurlarımdan da helallik ve dualarını istiyorum.

ÇOK OKUNANLAR