MEDYA KÖŞESİ

Star yazarından medyaya temizlenme çağrısı: Ne oldu o fotoğrafı yayınlayınca?

Bir haftadır gözlem yaptığını belirten Star yazarı Ersoy Dede, usta gazetecilerin ve meslek örgütlerinin, Defne Samyeli'nin 15 yaşındaki kızının mayolu fotoğrafının basılmasına ilişkin çıt çıkarmadığını söyledi.

Star yazarından medyaya temizlenme çağrısı: Ne oldu o fotoğrafı yayınlayınca?

Star gazetesi yazarı Dede, Defne Samyeli'nin 15 yaşındaki kızının mayolu fotoğrafını basan gazeteleri eleştiri yağmuruna tuttu. Dede, gazetelere "O fotoğrafı basınca ne oldu, Annesi ya da babası magazin figürüdür diye çocuğa böylesine bir şiddet uygulamak doğru mudur?" diye sordu ve medyaya temizlenme çağrısı yaptı. 

Daha önce konuya ilişkin bir yazı kaleme alan Milliyet yazarı Özay Şendir de medyaya ateş püskürmüştü.

Bu bir medyada temizlenme çağrısıdır

Haftalardır bakıyorum ne meslek örgütlerinden ne de ‘usta’ diye bildiğimiz gazetecilerden ses var.. Bu memlekette, ‘bakın da ne güzel olmuş’ diyerek Defne Samyeli’nin 15 yaşındaki kızının mayolu fotoğrafını bastı gazeteler.. Ne oldu o fotoğraf yayınlanınca?. Bir gazete daha mı fazla sattı?.. Çocuğun çocuk olarak hakkını gözetmeyeceksek bu dükkanı kapatalım gidelim. Annesi ya da babası magazin figürüdür diye çocuğa böylesine bir şiddet uygulamak doğru mudur?.. Artık bu anlayışı terk etme vakti gelmedi mi?

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar