MEDYA KÖŞESİ

Star yazarından bomba iddia! MİT belgesine göre Mumcu'yu MOSSAD öldürdü

Star yazarı Aziz Üstel, köşe yazısında Uğur Mumcu'yu MOSSAD'ın öldürdüğünü, MİT belgesinin ise hasıraltı edildiğini öne sürdü.

Star yazarından bomba iddia! MİT belgesine göre Mumcu'yu MOSSAD öldürdü

Star gazetesi yazarı Aziz Üstel, İsrail'in bir anlaşmayla 1958 yılında Türkiye'de MOSSAD üssü kurduğunu belirterek MOSSAD'ın 90'lı yılların sonuna kadarki serüvenine değindi. 24 Ocak 1993 yılında Ankara’da uğradığı bombalı saldırı sonucu katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu suikastına da değinen Üstel, Mumcu'yu MOSSAD'ın öldürdüğünü iddia etti. 

İşte o yazı:

Türkiye'de ABD ve NATO üsleri olur da MOSSAD Üssü olmaz mı hiç?!

Gizli bir anlaşma imzalanır 1958 yılında. Anlaşma Türkiye-ABD ve İsrail arasında imzalanmıştır ve bu anlaşmaya dayanarak İsrail Türkiye'de bir MOSSAD Üssü kurar! Bu üste MOSSAD, Türk istihbarat görevlilerine teknik konularda kapsamlı eğitim verir.

Sonra, 70'li yıllarda Türkiye'yi nerdeyse bir iç savaşın eşiğine getiren kardeş savaşlarına İsrail çok yakından ilgi göstermeye başladı.

Ve 12 Eylül darbesi çattı geldi. Türkiye Dışişleri Bakanı Vahit Halefoğlu 4 Nisan 1985 tarihinde, Washington'u ziyaret etti ve İsrail Büyükelçisi Meir Rosanne'le gizli bir görüşme yaptı.

İsrail kaynakları bu görüşmeyi, ABD'den daha çok yardım almak için Türklerin istediğini söyledi. Bu görüşmede Halefoğlu'nun Mossad Üssü'nü gündeme getirdiğini, İsraillerin konuyu örtbas etmeye çabaladığı belirtecekti Türk kaynakları.

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar