GÜNDEM

SSK ile BAĞ-KUR Emeklilerini İlgilendiren Karar Açıklandı! Son Dakika

SSK ile BAĞ-KUR Emeklilerini İlgilendiren Karar Açıklandı! Son Dakika

SSK ile BAĞ-KUR Emeklilerini İlgilendiren Karar Açıklandı! Son Dakika

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilik sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, çok sayıda SSK ve BAĞ-KUR emeklisi hakkında iddiada bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e göre emeklilik sisteminde SSK ile BAĞ-KUR arasındaki prim farkı ortadan kalkacak. Milyonlarca emekli, emeklilik sistemindeki bu reform hakkında daha fazla bilgi edinmekle ilgileniyor.

Bu Durum Tüm Emeklileri İlgilendiriyor!

Milyonlarca emekli, son yıllarda en çok tartışılan konulardan biri olan emeklilik promosyon ödemelerini takip ediyor. Bankaların birbirleriyle yarıştığı emeklilik promosyon ödemeleri yarışmasında ödemeler 10.000 TL'nin üzerine çıktı. Aslında hem kamu hem de özel bankaların sürece katılımının bir sonucu olarak, emeklilik promosyon için rekabet daha da şiddetli hale geldi. Bu arka plana göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı rekabeti artırarak emekli promosyon ikramiyesini 21.000 TL'ye çıkardı.

Emeklilerin gündemde olduğu bu dönemde emeklilik sisteminde bir değişiklik oldu. Milyonlarca emekli bunun sonucunda söz konusu değişimi sorgulamaya ve araştırmaya başladı. Öte yandan, 2022 yılı Ocak ve Temmuz aylarında memur ve emekli maaşlarındaki artışların ardından bankaların emeklilik promosyon ödemeleri dikkat çekti. Birçok banka, emeklileri bu doğrultuda maaşlarını kendi kurumlarına aktarmaya teşvik eden kampanyalar başlattı. Gün geçtikçe kızışan rekabet, bankaların sık sık yükseltme yapmasını gerektirdi. Devlet bankaları da sürece dahil edildiğinde 10.000 TL'nin üzerinde olan emekli promosyon ödemesinin 21.000'e yükseleceği düşünülüyor.

Çoğu banka için emeklilik promosyonu için son tarih 31 Aralık olarak belirlenmişti. Ancak bazı bankalar başvuru tarihini güncelleyerek bankaların dışında uzun kuyrukların olduğu 31 Mart 2023 tarihine kadar uzattı. Bankalar, müşterilerinin rakiplerine kaptırmayı önlemek için bu rekabete çok çaba sarf ediyor. Açıklamada, BAĞ-KUR ile SSK'lılar arasındaki prim gün farkının ortadan kaldırılacağı ve çeşitli mesleklerde çalışanlar arasında denklik sağlanacağı belirtildi. Bu anlamda herkesin emeklilik sistemindeki değişiklikten etkileneceğini söyleyebiliriz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar