GÜNCEL

Sözleri ayakta alkışlandı! Abdülkadir Selvi gazeteci kızın öyküsünü paylaştı

AK Parti grubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahneye davet ettiği Gülay Demir'in gazeteci olduğu ortaya çıktı.Abdülkadir Selvi de yazısının bir bölümünde sözleri büyük alkış alan Demir'in öyküsünü kaleme aldı.

Sözleri ayakta alkışlandı! Abdülkadir Selvi gazeteci kızın öyküsünü paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti grubunda Mardin'de şehit olan Mehmet Şirin Demir'in kızı Gülay Demir'i kürsüye davet etti. Gülay'ın sözleri AK Parti grubu tarafından ayakta alkışlandı. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de Gülay Demir'in öyküsünü köşesine taşıdı. Tavsiyede de bulunan Selvi,"Gülay Demir’in @GulayDmr07 Twitter hesabına girip babasıyla birlikte söylediği ‘Dostum Dostum’ türküsünü dinleyin." diye yazdı.

GAZETECİ KIZIN ÖYKÜSÜ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, AK Parti grubunda bir kızı sahneye davet etti. 81 ilden getirilen topraklara babasının mezarından aldığı toprakları da katarak Erdoğan’a çiçek veren, Gülay Demir.

O Cumhurbaşkanı’na çiçek verdi ama aslında kendisi bir çiçekti.

Gülay Demir bir gazeteci. 6 yıldır TRT Kürdi’de çalışan bir meslektaşımız. Orhan Miroğlu ile birlikte Kuzey Irak’ta ‘Arka Bahçemizdeki Kürtler’ belgeselini çekmiş. Mardin Nusaybin’de esnaflık yapan babası Mehmet Şirin Demir, Barış Pınarı harekâtı sırasında YPG’nin sınır ötesinden attığı havanların isabet etmesi sonucunda şehit olmuştu. Kızlarla babaları arasında özel bir ilişkiyi bildiğim için Gülay Demir’e babasını kaybettikten sonra ne hissettiğini sordum. Bir iç çekti, içimi sızlattı. “Yetimliğin adının babasızlık olduğunu öğrendim” dedim. “Özlemin ne olduğunu anladım” diye ilave etti.

Üzücü olaydan 1 hafta önce bir grup gazeteciyle birlikte Mardin’delermiş. Onları evlerine davet etmiş. Babasını son görmesi o vesile ile olmuş. “Baba sen ne kadar yakışıklı olmuşsun” demiş. Babası, “Önceden yakışıklı değil miydim” diye takılmış. Sınır ötesinden havan atıldığı haberlerini duyunca babasını aramış. “Kızım şu anda problem yok” demiş ama 5 dakika sonra ise üzücü haberi almış. Biz bazen bir satır haber olarak geçiyoruz ama yitip giden insanların arkasında bir hayat olduğunu unutuyoruz.

Size tavsiyem Gülay Demir’in @GulayDmr07 Twitter hesabına girip babasıyla birlikte söylediği ‘Dostum Dostum’ türküsünü dinleyin.

Bu fotoğrafta genç bir kız, dünya yüzünde en büyük huzuru bulduğu babasının omzuna başını koymuş.

Bu fotoğrafta ise hani Nâzım Hikmet, “Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?” diye sormuş ya, PKK’nın şehit ettiği Mehmet Şirin Demir, iki kızı ve eşiyle mutluluğun resmini çekmişler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar