GÜNDEM

Sözcü yazarı Ege Cansen'den Rasim Ozan Kütahyalı'ya Berat Albayrak cevabı

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın döviz ile ilgili sözleri üzerine yazan Rasim Ozan Kütahyalı'ya cevap Sözcü gazetesi yazarı Ege Cansen'den geldi.

Sözcü yazarı Ege Cansen'den Rasim Ozan Kütahyalı'ya Berat Albayrak cevabı

Ege Cansen, Rasim Ozan Kütahyalı'nın değerli TL Türk ekonomisini değersizleştirir ifadesine karşı çıktı. Bu durumun bir paradigma değişimi olduğunu ifade eden Cansen, yıllardır söylediği şeyin gündeme geldiğini ifade etti. Fakat durumu "borçlanma yolları kapanınca devrim oluşuyor" şeklinde özetledi. 

İşte Ege Cansen'in yazısı:

Berat Albayrak, göreve geldiğinden beri “kur artışlarını durduracaklarını” söyledi durdu. Hatta aşırı yükselmiş döviz fiyatları bir ara gerileyince “Başkan Erdoğan'ın önderliği” ve kendisinin feraseti sayesinde bu sonucu aldıklarını iddia etmişti. Dolar artacak diyenlerle alay etmiş, onlara adeta “bundan sonra dolar artmaz” diye meydan okumuştu. Peki; bu 180 derecelik dönüşü ben şimdi nasıl yorumlayacağım? İmdadıma bir meslektaş yetişti.

DEĞERLİ TL, TÜRK EKONOMİSİNİ DEĞERSİZLEŞTİRİR

Bakan Albayrak'ın “Döviz kuru benim için hiç önemli değil. Hiç işin o tarafına bakmıyorum. Sanayi sağlam, üretim sağlam” demesi ayaküstü verilmiş bir savuşturma cevabı değilmiş. Meğer bu ifade, ekonomide “devrim manifestosu” imiş. Bunu da AKP'ye çok yakın bir gazeteci olan Rasim Ozan Kütahyalı'nın makalesinden öğrendim. Bakan Albayrak, Türk ekonomisini “değerli ulusal para” paradigmasından “düşük değerli ulusal para” paradigmasına geçirmeye karar vermiş. Bu dönüşüme, ya “Değerli TL, Türk ekonomisini değersizleştirir” diyen R.O.Kütahyalı, ya da bizzat Albayrak'ın kendisi “Berat Albayrak devrimi” adını uygun görmüş.

Yazının tamamı için tıklayın 

Rasim Ozan ise Cansen'in yazısı sonrası şu tweeti attı:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar