GÜNDEM

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ten Ayasofya manşeti ile ilgili açıklama

Sözcü gazetesinin tepki çeken Ayasofya manşetini yazısına konu edinen Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, haberin çarpıtıldığını ifade etti.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ten Ayasofya manşeti ile ilgili açıklama

Sözcü gazetesinin Türkiye'de etkili bir gazete olduğunu hatırlatarak yazısına başlayan Saygı Öztürk, Sözcü'ye karşı planlı bir saldırı olduğunu belirtti.. 

Ayasofya manşetinin çarpıtıldığını belirten Öztürk, "Türkiye’ye yazık oluyor" dedi. 

İşte o yazı:

SÖZCÜ etkili bir gazetedir. Her gazetede olabilecek bazı hatalar, gazetemizde olduğu zaman kıyamet koparılıyor. Yazmadığınız, söylemediğiniz, sanki söylenmiş, yazılmış gibi yorumlanıyor. Bu durum giderek yaygınlaşıyor ve topluma yalan bilgiler veriliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gazetelerin Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıda benzer konuda yakındı. “Söylemediğimiz şeyler, sanki söylenmiş gibi bizi eleştiriyorlar. Bunları nereden uyduruyorlar anlamıyorum” diyordu. Toplumumun kutuplaştırılmasında çoğu kez söylenmeyenler, yazılmayanlar, söylenmiş, yazılmış gibi gündeme getiriliyor. Asıl bunlardan, yalan üretenlerden korkunuz. Gazetemizin kırmızı çizgisini yeri geldiğinde vurgulamak durumunda kalıyoruz. “Vatan, millet, devlet, bayrak ve din” konusundaki duyarlılığımız bilinmesine rağmen, sanki bunlara karşıymış gibi gösteriliyoruz.

O GECE İLK SÖZLERİ

15 Temmuz darbe girişiminin başladığı ilk saatte, neyin ne olduğu, kimin darbeye kalkıştığı bilinmezken, Genel Yayın Yönetmenimiz Metin Yılmaz'la yaptığımız konuşmada ilk sözleri şöyle olmuştu: Biz demokrasiden yanayız. Seçimle gelenin darbeyle değil ancak seçimle gidebileceğine inanıyoruz. Hükümete muhalif olsak dahi darbeye karşı, hükümetimizin yanında olacağız.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar