GÜNDEM

Sözcü gazetesi soruşturmasında iki tutuklama...

Sözcü gazetesine yönelik FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan muhabir Gökmen Ulu ve İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun tutuklandı...

Sözcü gazetesi soruşturmasında iki tutuklama...

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve 3 çalışanı hakkında başlatılan FETÖ adına suç işlemek iddiasıyla başlatılan operasyon sonucunda Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu ve İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun tutuklanırken, muhasebe müdürü Yonca Yücekaleli serbest bırakıldı.

Mediha Olgun, "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla, muhabir Gökmen Ulu ise "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım"  ve "Cumhurbaşkanı'na suikast ve fiili saldırıya yardım etmek"suçlamasıyla tutuklandı.

3 çalışanıyla birlikte hakkında gözaltı kararı verilen Sözcü'nün sahibi Burak Akbay, yurtdışında olduğu için gözaltına alınamamıştı. 

SAVCI 3 TUTUKLAMA İSTEDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler Mediha Olgun, Yonca Yücekaleli ve Gökmen Ulu bugün İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta sorguları yapılan 3 şüpheli tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

MEDİHA OLGUN'A "SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA" SUÇLAMASI

Şüphelilere 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' ve 'Cumhurbaşkanı'na suikast ve fiili saldırıya yardım etme' suçlamaları yöneltildi. Ayrıca Mediha Olgun hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan da tutuklama istendi. Şüphelilein sorgusu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde yapıldı.

HANGİ SUÇTAN TUTUKLANDILAR?

Sorgu sonucu gazete internet sitesinin sorumlu müdürü Mediha Olgun ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan tutuklandılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te olduğu haberini yapan muhabir Gökmen Ulu'nun tutuklanmasına sebep olan bir diğer suç ise 'Cumhurbaşkanı'na suikast ve fiili saldırıya yardım etmek' oldu.

Sözcü gazetesi çalışanlarına yönelik tutuklamaya neden olan haber işte bu...

OLGUN BAKIRKÖY, ULU METRİS'E GÖNDERİLDİ

Muhasebe sorumlusu Yonca Kaleli ise serbest bırakıldı. Kararın ardından Mediha Olgun, Bakırköy Cezaevi'ne gönderilirken, Gökmen Ulu geceyi Metris'te geçirdi. Gökmen Ulu'nun bugün Silivri'ye nakledilmesi bekleniyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum