GÜNDEM

Sosyal medyaya operasyon yuvası dedi Gezi'yi örnek gösterdi

Star yazarı Fadime Özkan, sosyal medya üzerinden istihbarat servislerinin de etkisi ile yapılan operasyonları hatırlattı ve Gezi olaylarını örnek verdi.

Sosyal medyaya operasyon yuvası dedi Gezi'yi örnek gösterdi

Sosyal medyaya düzenleme getirilmesi beklenirken Star yazarı Fadime Özkan'dan önemli bir uyarı geldi. 

Özkan, sosyal medyanın ciddi bir operasyon merkezi olduğunun altını çizdi. Son yıllarda yapılan operasyonların bahar adı altında sunulduğunu belirten Özkan, Türkiye'deki ilk örneğinin ise Gezi Parkı olayları olduğunu söyledi. 

İşte Fadime Özkan'ın yazısı:

Sosyal medya mecralarının kitle üzerindeki gücünü ilk 2013 Gezi olaylarında tecrübe ettik. Bilhassa Facebook ve Twitter’da dönen yalan dolanın, nefret saçan yorumların, manipülasyonun, dezenformasyonun, terör propagandasının çokluğundan, ama en çok da bu paylaşımlardaki su-i kastı görmeden inanan insanların çokluğundan ve katılığından korktuğumu hatırlıyorum. Tarla önceden sürülmüştü.

Sosyal medya kullanıcılara yeni özgürlük alanları açsa da bu alanlar, istihbarat örgütlerinin kolayca kullandığı operasyon alanlarıydı aynı zamanda. Sadece Türkiye karşılaşmıyor tabii bu durumla. Ama “devrim”, “bahar” diye gelen sokak hareketliliğinin yakın coğrafyada darbeyle, iç savaşla, ilhakla neticelendiği de gayet aşikar. Kitle psikolojisi aşama aşama örüldü resmen. İnsanlar belli yönde güdüldü. Ve 2013 yazında Gezi’de patladı sosyal medyada biriken o cerahat.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar