GÜNDEM

Sosyal medyada terör propagandasına 311 gözaltı

İçişleri Bakanlığı, Afrin harekatıyla ilgili sosyal medyadan propaganda yapan 311 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Sosyal medyada terör propagandasına 311 gözaltı

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada yurt içinde aralarında terör arananlar mavi liste ve İnterpol kırmızı bülten ile aranan DEAŞ terör örgütü mensubu Demet Taşar'ın da bulunduğu toplam 28 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 819 operasyon yapılmış, Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 1.166 terör (PKK/KCK 450, AŞIRI SOL 34, DEAŞ 59, FETÖ/PDY 623), 3.139 Uyuşturucu ve Kaçakçılık suçlarından ve 72 Düzensiz Göçle Mücadele Kapsamında olmak üzere toplam 4.377 kişi gözaltına alınmıştır.”

TERÖR PROPAGANDASINDAN 311 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açıklamada Afrin operasyonuna yönelik, sosyal medyadan terör propagandası yapan 311 şahıs gözaltına alındığı duyuruldu.

INTERPOL'ÜN KIRMIZI BÜLTENLE ARADIĞI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması şöyle devam etti:

“Ülke genelinde yürütülen bu operasyonlarda; son 1 haftada yurt içinde aralarında terör arananlar mavi liste ve Interpol kırmızı bülten ile aranan DEAŞ terör örgütü mensubu Demet Taşar’ın da bulunduğu toplam 28 (1 ölü, 21 sağ, 6 teslim) terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Etkisiz hale getirilen teröristin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, ülke çapında terör ve istihbarat birimlerine gönderilen canlı bomba listesinde yer alıyordu. İntihar saldırıları hazırlığında oldukları belirtilen teröristlerin yakalanması için Milli İstihbarat Teşkilatı, emniyet ile jandarma timleri seferber olmuştu. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nca hazırlanan canlı bomba albümünde 4'ü kadın 18 teröristin isimleri yer alıyordu. 81 İl Emniyeti'ne dağıtımı yapılan canlı bomba listesinde isimleri verilen üç kişinin akraba olduğu tahmin ediliyor.”

KIŞ OPERASYONLARI

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Yapılan Kış Operasyonları Neticesinde;4 ilde (Şırnak-11, Bitlis–1, Iğdır-1, Kars-1) 14 sığınak / barınak / mağara kullanılamaz hale getirilmiştir. 1’i ağır ve uzun namlulu (1 Roketatar) toplam 9 silah, 108 Kg Patlayıcı yapımında kullanılan madde, 6 El Bombası, 13.975 adet Muhtelif Mühimmat ele geçirilmiş, 4 El Yapımı Patlayıcı/Mayın imha edilmiştir.

UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK OPERASYONLARI

Piyasa değeri 20.224.906 TL olan; 642 kg Esrar, 215 kg Eroin, 35,5 kg Kokain, 27 kg Sentetik Kannabinoid maddesi, 6,1 kg Metamfetamin, 3.039 adet Uyuşturucu Hap 845 Kök Kenevir Bitkisi ele geçirilmiştir.

Ayrıca piyasa değeri 3.517.308 TL olan; 476 bin 409 adet Kaçak Sigara, 36.489 litre Akaryakıt ele geçirilmiştir. Bu operasyonlar kapsamında 3.139 kişi gözaltına alınmıştır.

SOKAK SATICILARINA YÖNELİK OPERASYONLAR

Sokak satıcılarına yönelik; okul çevreleri, parklar ve gençlerimizin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve gerçekleştirilen operasyonlarda 367 şüpheli gözaltına alınmıştır. 32 kg esrar, 1,5 kg eroin, 2.390 adet uyuşturucu hap, 730 kök kenevir ile 14 tabanca/tüfek ele geçirilmiştir.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 571 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 208 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEDE

3.101 düzensiz göçmen yakalanmış, düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık eden 72 organizatör yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar