GÜNDEM

Sosyal medyada en çok takip edilen kanal hangisi?

Sosyal Medya Stratejisti Haydar Özkömürcü yaptığı araştırma ile sosyal medyada televizyon kanalları arasında gerçekleşen takipçi rekabetini inceledi.

Sosyal medyada en çok takip edilen kanal hangisi?

Sosyal Medya Stratejisti Haydar Özkömürcü yaptığı araştırma ile sosyal medyada televizyon kanalları arasında gerçekleşen takipçi rekabetini inceledi.

Araştırmada Türkiye genelinde en çok izlenen ve aktif olarak sosyal medyayı kullanan genel, haber ve eğlence kategorilerindeki 22 televizyon kanalının sosyal medya hesapları analiz edildi.

Sonuçlara göre birçok televizyon kanalı sosyal medyaya ayak uydurmuş durumda ve Facebook’la Twitter kullanıcıları arasında farklar bulunuyor.

Twitter’da takipçi sayısına göre kıyaslama yapıldığında NTV’nin açıkara liderliği dikkat çekiyor. İkinci ve üçüncü sırada ise Habertürk ve CNN Türk kanalları gelmekte. Ocak 2014 televizyon reytingleri ile kıyaslama yapıldığında ise oldukça farklı bir tablo karşımıza çıkıyor; NTV en çok izlenen 10. kanal olurkenATV en çok izlenen birinci kanal. Bu kanal Twitter takipçi sayılarına göre yapılan sıralamada ise 11. sırada yer alıyor.

Facebook beğeni sayılarına göre değerlendirme yapıldığında ise reyting sonuçlarına biraz daha yakın sonuçlar elde etmek mümkün. Star TV büyük bir farkla birinci olurken ATV ve Kanal D ikinci sıra için yarışıyor.

Araştırma sonuçlarına göre Twitter’da daha çok haber kanalları takip edilirken, Facebook’ta genel kategorideki TV kanallarının daha çok takip edildiğini söylemek mümkün.

Hakkında en çok konuşulan televizyon kanalı: Samanyolu Haber

Twitter’daki aylık konuşulma oranları incelendiğinde ise Samanyolu Haber’in diğer tüm kanalların üçte biri kadar konuşulduğu ortaya çıkıyor. Samanyolu Haber’in Eylül ayındaki konuşulma oranlarının şu ankinin yarısından daha az olması bu oranın 17 Aralık olayları ile doğrudan ilgili olduğunu göstermekte.

Sosyal medya aktifliğini ölçen Klout skorları incelendiğinde ise Kanal D’nin hemen ardından FOX ve TRT Haber’in geldiği görülüyor.

Twitter’da en çok NTV takip ediliyor

Araştırmada Twitter takipçi sayılarına göre sıralama şu şekilde; NTV, CNN Türk, Habertürk, CNBC-e, TRT Haber, Star TV, Kanal D, Show TV, Ulusal Kanal, Samanyolu TV, ATV, TRT 1, FOX, A Haber, Samanyolu Haber, Kanaltürk, Halk TV, TV8, TGRT Haber, Kanal 7, 24 TV ve son sırada Cine 5 olarak sıralanmakta. Facebook hayran sayılarına göre sıralama ise; Star TV, ATV, Kanal D, Show TV, Habertürk, CNBC-e, FOX, NTV, TRT Haber, Samanyolu Haber, TRT 1, Ulusal Kanal, Samanyolu TV, CNN Türk, Kanal 7, TGRT Haber, Kanaltürk, TV8, A Haber, Cine 5, 24 TV ve son sırada Halk TV.

(Campaign Türkiye)

ÇOK OKUNANLAR