GÜNDEM

Soner Yalçın'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık mektup: Hedef sizsiniz!

Sözcü yazarı Soner Yalçın, Oda TV'dan yargılanan Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan davalarının yanında Cihat Yaycı'nın istifası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asıl hedef olduğunu belirten bir açık mektup yazdı.

Soner Yalçın'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık mektup: Hedef sizsiniz!

Soner Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık mektup yazarak Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan hakkında verilen 19 yıllık cezanın ve Cihat Yaycı'nın istifası ile sonuçlanan sürecin asıl hedefinin Erdoğan olduğunu belirtti. 

Yalçın, açık mektubunda Fransız düşünür Emile Zola'dan alıntılar yaptı.

İşte Yalçın'ın Erdoğan'a açık mektubu:

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Dünya edebiyatının büyük yazarlarından Emile Zola'nın, Fransa Cumhurbaşkanı Felix Faure'ye yazdığı açık mektubu bilirsiniz…

Zola'nın, L'Aurore gazetesinde13 Ocak 1898 tarihinde yayınladığı mektubunun konusu bir hukuk cinayetiyle ilgiliydi. Yüzbaşı Alfred Dreyfus casusluk kumpasıyla tutuklandı. Gizli yapılan duruşmalar sonucu ömür boyu hapis cezasına mahkûm edildi.

İşte… Böylesi sert siyasi atmosferde Emile Zola “Suçluyorum” başlıklı mektup yazdı; “Yüzbaşı Dreyfus casus değil, Yahudi kimliğinden dolayı hedef yapıldı” dedi. Ekledi:

-“Dreyfus olayı, adınız -başkanlığınız diyecektim- üzerinde ne korkunç bir çamur lekesi! Her türlü gerçeğe, her türlü adalete son bir tokat daha atıldı. Bitti artık, Fransa'nın yanağında böyle bir leke var, tarih böyle bir cinayetin sizin başkanlık döneminizde işlenebildiğini yazacak…”

-“Gerçeği söyleyeceğim; çünkü kendisine, kurala uygun biçimde başvurulan adaletin bunu eksiksiz olarak yapmaması durumunda, söyleyeceğime söz verdim. Benim görevim konuşmak, suç ortağı olmak istemiyorum… Bu gerçeği namuslu insan başkaldırımın tüm gücüyle size haykıracağım…”

Emile Zola, bu unutulmaz tarihi mektubunda kumpas davasının gerçeklerini yazdı.

Ben de öyle yapacağım Sayın Erdoğan…

İKİ FOTOĞRAFA 19 YIL
Sayın Erdoğan,

Biliyorsunuz MİT şehidi haberi nedeniyle Odatv kapatıldı; Odatv iki yöneticisi Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu hapse atıldı. Haklarında 19 yıl hapis isteniyor!

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar