GÜNDEM

Soner Yalçın'dan aşı karşıtı yazı

Sözcü yazarı Soner Yalçın, bugünkü köşesinde “Bilimi kapitalizme esir düşmenin kılıfı yapmaktan kurtaracağız" dediği ve aşı tartışmasına katıldığı bir yazı kaleme aldı.

Soner Yalçın'dan aşı karşıtı yazı

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, bugünkü köşesinde "Modern Mandacılık" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yalçın, yazısında aşıyı tartışarak "Bilgiyi/bilimi, inanç yaptılar; tartıştırmıyorlar... Bilimi kapitalizme esir düşmenin kılıfı yapmaktan kurtaracağız" ifadelerini kullandı:

12 Eylül askeri darbesi ürünü YÖK'ün, bu topraklardaki düşünsel kıyımı nasıl unutuldu? YÖK'e karşı çıkıp, ABD müfredatı mezunlarını alkışlamak ne yaman çelişki!

Kapitalizmin payandası müteşebbis üniversite gerçeğini kimse görmüyor mu? Şu pandemi sürecinde tek yaptıkları; sayılarla- istatistikle abartarak insanı korkutmayı bilim sanmak oldu! (Ekonomist, istatistikçi Prof. Genevieve Briand, Şubat 2020-Eylül 2020 arasında ABD Sağlık Bakanlığı (CDC) sitesindeki tüm ölümlere bakarak, COV 19 ölümlerinin abartısı konusunda makaleler yazdı. Bizde örneği var mı?)

12 Eylül darbesinin, Özal'ın, AKP'nin, FETÖ'nün bizim topluma mirasıdır:

Bilgiyi/bilimi, inanç yaptılar; tartıştırmıyorlar.

İstediğimiz; sağlığı/tıbbı çok yönlü tartışmak. Bunu ideolojiden-politikadan farklı düşünürseniz zokayı yutarsınız…

...

Evet, tek yönlü hegemonyaya karşı asıl panzehir; düşünmektir- sorgulamaktır.

Evet, aşı kısırlık yapıyor; düşünsel doğumu/ yaratıcılığı öldürüyor!

Biz bir kez (örneğin) “aşının tüketim nesnesine dönüşmesine karşı çıkıyoruz” diyelim, ne dediğimizi umursamıyorlar; hemen kara propagandaya başlıyorlar. Hiçbir koşulda aşı tartışılsın istemiyorlar!

Ne yazık ki, 12 Eylül'ün cehalet ürünü yığınlardan destek buluyorlar, “aşı düşmanı”/ “cadı avı” peşinde koşturuyorlar.

Bilmedikleri şu:

Yeryüzünü hapishane yapmak isteyenlere direneceğiz; “gardiyanlara” teslim olmayacağız. İnsanı yüceltmekten vazgeçmeyeceğiz…

“Bilim” yalanıyla kapitalizmin sömürü aracı haline dönüştürülmüş sağlığa/tıbba insanların güven duymasını tekrar sağlayacağız. Çabamız budur.

“Bilimi”, kapitalizme esir düşmenin kılıfı yapmaktan kurtaracağız.

Kendine aydın diyen biri, insanlığın-doğanın sonunu hazırlayanların insanlığın kurtarıcısı olduğunu nasıl düşünebilir? Nerde kaldı kuram?

Bilgiyi -teoriyi ıskalamış, şiirle- türküyle- fıkra yazarlığı beğenisiyle ya da aile-akraba-mahalle aidiyeti ile solcu olanları da elbet bir gün ikna edeceğiz.

Bu büyük yola yarını inşa etmek için çıktık; mandacılığı kabul edemeyiz.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar