KULİS

Soner Yalçın Sözcü'yü bıraktı! Yeni adresi neresi olacak?

Soner Yalçın bugün Sözcü okurlarına "bana biraz müsaade" dedi. Peki bu bir veda mı? Yalçın'ın yeni adresi neresi olacak? Ayrıntılar GAZETECİLER.COM'da.

Soner Yalçın Sözcü'yü bıraktı! Yeni adresi neresi olacak?
GAZETECİLER.COM - ÖZEL

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın'ın bugün köşesinde "Bana Müsade" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ünlü Fransız filozof Jean-Jacques Rousseau'nun  satırlarıyla okurlarına veda eden Soner Yalçın, "Kafayı dinlendirmek, güç toplamak gerekiyor" diyerek okurlarıyla vedalaştı.

İŞTE SONER YALÇIN'IN O YAZISI

Jean-Jacques Rousseau…

Büyük ilgi gören “İtiraflar” kitabında kendini şöyle tanımladı:
“Kıyamet borusu istediği zaman çalsın…
Ben elimde bu kitapla, yüce yargıcın huzuruna çıkacak ve yüksek sesle şöyle diyeceğim:
İşte böyle yaptım, böyle düşündüm, böyle oldum.
İyiyi de, kötüyü de aynı içtenlikle söyledim.
Hiçbir kötülüğü saklamadım, hiçbir iyiliği eklemedim; eğer bazı önemsiz süsler kullandığım olduysa, bu ancak bellek kusurumdan ileri gelen boşluğu doldurmak için olmuştur.
Doğru olabileceğini bildiğim şeyi doğru saydım, yanlış olduğunu bildiğim şeyi asla.
Kendimi nasılsam öyle gösterdim…”

Bunu yapmak hiç kolay olmuyor.
Bazen…
Kafayı dinlendirmek, güç toplamak gerekiyor.

Bu nedenle…
Bana biraz müsaade…

SONER YALÇIN'IN YENİ ADRESİ NERESİ OLACAK?

ODATV'nin kurucusu Soner Yalçın'ın "bana biraz müsade..." sözleri ile okurdan kısa süreli olarak ayrılmadığı, Sözcü gazetesinde bundan sonra yazmayacağı medya kulislerinde konuşuluyor.

ODA TV'DEN YALANLAMA

Soner Yalçın'ın Sözcü gazetesinden ayrıldığı ve Ulusal Kanal'ın başına geçeceğine dair haberimize, Oda TV yönetiminden "haberiniz hiçbir şekilde doğru değildir" şeklinde bir yalanlama geldi. Ayrıntı içermeyen yalanlama mesajını da tarafsız habercilik ilkeleri gereği okurlarımız ile paylaşıyoruz.
Bir diğer konuşulan şey ise Soner Yalçın'ın yeni işi ile ilgili. Bugüne değin bir televizyon kanalı kurma konusundaki arzusunu hiç gizlemeyen, kurucusu olduğu siteye ODA TV  ismini koyan, hatta bir dönem CHP'nin organik bir bağ ile kurduğu Halk TV'yi satın almak için girişimlerde bulunan Soner Yalçın'ın yeni işi de yine televizyon sektöründe olacak gibi görünüyor.

Medya kulislerinde konuşulanlara bakılırsa, Soner Yalçın, Perinçek'in genel başkanı olduğu Vatan Partisi'nin televizyonu olan  Ulusal Kanal'ın başına geçiyor.

1987'de  Perinçek'in başyazarı olduğu 2000'e doğru dergisinde gazeteciliğe başlayan Yalçın, 1990'da derginin Ankara İstihbarat Şefi oldu. 1993/94 yılları arasında günlük gazete olarak çıkan Aydınlık'ta çalışmaya başladı. 1995'te haber araştırma müdürü iken ayrıldı ve televizyonda çalışmaya başladı.

Anlaşılan o ki Soner Yalçın'ın çizgisi yeniden Perinçek ile kesişmiş durumda.

ULUSAL KANAL'A NELER OLDU?

Peki ne oldu da Soner Yalçın Ulusal Kanal'ın başına geliyor? Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni ve TGB eski Genel Sekreteri Yener Güneş'in görevinden ayrılması ve Soner Yalçın'ın onun yerine kanalın başına gelecek olması ile ilgili kararın seçimlerden sonra alındığı konuşuluyor.

Seçimlerden 3 ay önce, Ahmet Hakan röportajında  "%10 barajı bizim için getirildi" ve "Beş milyon oy alıp barajı geçmeyi düşünüyoruz" açıklamaları ile hedef büyüten Perinçek'in, Ulusal Kanal için "izlenilirliği kadar etkisi yok" yorumunu yaptığı ve Yener Güneş'in ayrılma kararı alması üzerine, yerine başka bir ismi getirilmesine karar verildiği kulislerde konuşuluyor.

SONER YALÇIN TEK BAŞINA MI GELECEK?

İddialara bakılırsa, Soner Yalçın Ulusal Kanal'ın başına geleceği kesin ancak görevin ismi genel yayın yönetmenliği olmayacak.

Halen görevi sürdüren Yener Güneş yerine Genel Yayın Yönetmeni halen aynı kanalda Ceviz Kabuğu programını yapan deneyimli televizyoncu, gazeteci ve yazar Hulki Cevizoğlu olacak.

Soner Yalçın'ın ise adı konmamış bir şekilde kanalın tüm karar alma mekanizmasının başına getirileceği konuşuluyor. Kulislerde dikkat çeken tüm bu görevden alma, yeni görevlendirmelerin, partinin kapalı kapıları arkasında yapılıyor olması; varını yoğunu partiye bağışlayan üyelerin yaşananlardan hiç bir şekilde haberi olmaması ise Ulusal Kanal izleyicisini üzüyor.
ÇOK OKUNANLAR