KAZANDI

Soner Yalçın kazandı

Soner Yalçın da bu konuda Erdoğan ve AK Parti'nin hakkını teslim ettiği için kazanıyor.

Soner Yalçın kazandı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul ve Ankara'yı kaybetmiş gibi görünüyor. Oylar sayılırken bazı hataların olduğunu tespit eden AK Parti YSK'ya bu iller ve ilçeler için itiraz edeceğini açıkladı. 

Seçim sonuçlarının şimdilik yansıması bu.

Fakat seçim gününden itibaren bu sonuçlar en ufak bir taşkınlığa ya da kavgaya neden olmadı. 

Soner Yalçın'ın da bugün yazdığı gibi " Türkiye, Batı önyargısını yıktı; 143 yıllık demokrasi kültürü olduğunu dünyaya ispat etti. Ne mutlu bize… "

Soner Yalçın AK Parti dahil diğer tüm partilerimizle, halkımızla muhteşem bir demokrasi örneği verdiğimizi söylemekle kalmadı aynı zamanda bunun için açıktan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladı. 

Muhalifliğiyle bilinen Soner Yalçın'ın AK Parti'nin seçim sonuçlarını bu kadar olgunlukla karşılaması karşısında şunları yazdı: "Kim ne derse desin; Erdoğan'ı kutluyorum! Dünyada ilk oldu: Siyasal İslamcı bir hareket/AKP, sandık sonuçlarına saygı gösterip, kavgasız-darbesiz koltuğunu kazananlara bıraktı.! "

AK Parti, Ankara'da ve İstanbul'da koltuğu tam olarak bırakmış değil ama itirazlarını yine demokratik çerçevelerle yapıyor ve "sonuç ne olursa kabuldür" diyor. 

Soner Yalçın da bu konuda Erdoğan ve AK Parti'nin hakkını teslim ettiği için kazanıyor. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar