GÜNDEM

Soner Yalçın, Ermeni tasarısının geçmesine böyle sevindi: Demek ki Mehmetçik bu kadar sinirlendirmiş!

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, ABD Temsilciler Meclisi'nden geçen sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarısına sevindiğini açıkladı. Yalçın, Mehmetçik'in bölgedeki etkinliğinin Yahudi Lobisini bile rahatsız ettiğinin altını çizerek Ermeni tasarısının siyasi malzeme olduğunu belirtti.

Sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarısı ABD Temsilciler Meclisi'nden geçti. Siyasi malzeme haline gelen Ermeni meselesi, ABD'de Yahudi Lobisinden bile destek gördü. 

Bu konuya temas eden Sözcü yazarı Soner Yalçın, Mehmetçik'in bölgedeki başarılı harekatlarının Ermenileri hiç sevmeyen Yahudi Lobisini birhayli kızdırdığını belirtti. 

İşte Soner Yalçın'ın sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarısını yorumladığu yazısı:

ABD Temsilciler Meclisi “Ermeni soykırım” tasarısını kabul etti!

Kararı öğrenince ilk anda kızdım. Sonra…

– “Bunları ne kadar sinirlendirmiş Mehmetçik” dedim!

Vay canına arkadaş!

Bu ne öfke? Kendilerini hazırlamışlar: Esat gidecek, Suriye bölünecek, “İkinci İsrail Kürdistan” toprakları büyütülecek! Ve İsrailoğulları, vâdedilmiş topraklar emeline biraz daha yaklaşacak…

Ermeni lobisi 1980'lerden beri “ soykırım” tasarısını ABD Temsilciler Meclisi'ne getirmeye çalıştı. Tasarı komitelerden geçip Temsilciler Meclisi'ne gelmeden- oylanmadan konu çözüme kavuştu; “acı olaylar yaşanmıştır” bildirisi yayınlandı.

Peki, bu tasarının meclise gelmesini kimler engelledi? Başta Yahudi lobisi!

Tarihi realitedir:

1) Yahudiler, Ermenileri hiç sevmez. (Örneğin… Osmanlı'da haham idamları gibi başlarına ne geldi ise Ermenilerden bilirler.)

2) Yahudiler, sadece kendi yaşadıkları soykırımın bilinip kabul görmesini ister. Bu sebeple…

“Ermeni soykırım” tasarısı Temsilciler Meclisi'ne geldiğinde Yahudi lobisi “Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Engellenmesi ve Cezalandırılması” sözleşmesini gösterirdi:

– “Soykırım sözleşmesi 1948 yılında kabul edildi. Ermenilerin 1915 olaylarını bu hukuki tanımlama içine sokma çabası yasal değildir. Sözleşme çıktığı yıldan geriye işlemez.”

Evet, önceki güne kadar Ermeni lobisi, ABD'de Yahudi lobisini aşamıyordu!

Demek Mehmetçik, Yahudi lobisini bu derece öfkelendirdi?

...

Yani arkadaş!

Batı/ABD/İsrail, Türkiye'nin her dediğini yapan “uydu ülke” olmasını istiyor. Dümen suyundan gidilmeyince kibirle hesap sormaya kalkışıyorlar!

Evet, kendi adıma sevinçliyim:

– “Ermeni soykırımın” siyasete malzeme yapıldığı bir kez daha ortaya çıktı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar