GÜNDEM

Son Dakika: Malatya'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem Oldu! AFAD Ölü ve Yaralı Sayısını Açıkladı!

Son dakika deprem haberi.. Malatya 5.6 büyüklüğünde deprem ile uyandı. AFAD Genel Başkanı ölü ve yaralı sayısıyla ilgili bilgi verdi. Yeşilyurt merkezli gerçekleşen depremde kaç kişi hayatını kaybetti? AFAD Genel Başkanı ve Yeşil Yurt Belediye Başkanı açıklama yaptı...

Son Dakika: Malatya'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem Oldu! AFAD Ölü ve Yaralı Sayısını Açıkladı!

Malatya Yeşilyurt merkezli deprem meydana geldi. 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili AFAD son dakika açıklamasını yaptı. Depremde ne yazık ki ölü ve yaralılar var. AFAD Genel Başkanı'ndan gelen açıklamada detaylar ortaya çıktı.

Deprem 5.6 Büyüklüğünde Gerçekleşti

Depremle ilgili yapılan açıklamada Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar "4 katlı bir binada aile köyden geliyor. Eşyalarını almaya yukarı çıkıyor. Baba kız yukarı çıkarken deprem oluyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bunun dışında da 15-20 noktada da binaların yıkıldığına dair bilgiler aldık." dedi.

1 Ölü 69 Yaralı Var!

İlk belirlemelere göre, Malatya'daki depremde 1 ölü ve 69 yaralı tespit edildi. AFAD Genel Başkanı Yunus Sezer, depremle ilgili "Şu ana kadar 5 ile 6 büyüklüğündeki 45 artçı sarsıntı var. Bugün meydana gelen depremi yine bu büyük depremlerin meydana geldiği sistem içerisinde oldu. Şu ana kadar 10 bin 282 artçı meydana geldi. Yaklaşıl 6 ayda kaydettiğimiz depremleri 3 haftada kaydettik. 3-4 arası Depremlerin sayısı 1963 4-5 aradı 671 ve 5-6 arası ise toplam 45. 5 ve üzeri artçı sarsıntılar olacaktır. Artçılar sonrası kırsal alanlarda kaya düşmesi tehlikesi olabiliyor." açıklamasında bulundu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar