GÜNDEM

Son dakika: Kredi sicil affı gelecek mi?

Kredi sicili bozuk olan vatandaşlar, bankalardan kredi çekmek istediklerinde ciddi sorunlarla karşılaşıyorlar. Vatandaşların daha rahat kredi çekebilmesi için kredi sicil affı teklifinin yeniden meclis gündemine girmesi bekleniyor…

Son dakika: Kredi sicil affı gelecek mi?

Hayat pahalılığının giderek arttığı ve enflasyonun hızla yükseldiği günümüzde kredi sicili bozuk olan vatandaşlar daha da zor durumda kalıyor. Bankalardan ihtiyaç kredisi çekmek isteyen kredi notu düşük olan vatandaşların başvuruları anında reddediliyor. Kolay kredi çekemeyen vatandaşın sicilinin yüksek enflasyon ortamında daha da kötüye gitmesi, bu alanda bir düzenleme yapılması beklentilerini gündeme taşıdı.

Kredi notu bozuk olan vatandaşlar, bankaların avantajlı kampanyalarından ve düşük faiz fırsatlarında yararlanamıyor Kredi sicili kötü olan vatandaş, özellikle salgın döneminde istemeden de olsa borca girdi ve kredi sicili bozuldu. Bankaların kara listesine alınan bu vatandaşlar, artık ihtiyaç anında bile bankaya başvurduklarında kolaylıkla kredi çekemiyor.

Kredi Sicil Affı Nedir?

Kredi sicil uygulaması, bankaların vatandaşın kredi borçlarını düzenli ödeyip ödemediğine dair verileri kontrol ettiği bir sistemdir. Kredi sicili bozuk olan kişiler, borçlarını düzenli olarak ödeyemedikleri için bankalar tarafından yeniden kredi almakta güçlük çekerler. Kredi sicili en riskli veya riskli gruplarda yer alan vatandaşların bankalara yaptığı ihtiyaç kredisi başvuruları çoğunlukla reddedilir.

Bu sebeple kredi sicil affı, vatandaşların bu konuda mağdur olmamasını sağlamak için gündeme getirilen bir kanun teklifidir. Söz konusu kanun teklifi ile birlikte kredi sicili bozuk olan vatandaşlar düşük faizli ve kolay kredi çekebilme imkanına sahip olabilir. Eğer meclis gündemine gelmesi beklenen kredi sicil affı teklifi onaylanırsa, bankalar tarafından kara listeye alınan vatandaşların kredi sicili ilk günkü gibi tertemiz olacak.

Kredi Sicil Affı Gelecek Mi?

Esnaflarda, çalışanlarda ve işletmecilerde büyük bir merak uyandıran kredi sicil affı teklifi hakkındaki gelişmeler yakından takip ediliyor. Bu konuyla ilgili son gelişmelere bakıldığında kredi sicil affı olarak adlandırılan kanun teklifi henüz meclisten geçmedi. Resmi Gazete’de bir onay olmadığı için günümüzde bankalarda bu tür bir uygulama bulunmuyor. Meclis’te görüşülmesi beklenen kredi sicil affının yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar