GÜNDEM

Son Dakika: Emekli Maaşı ve İkramiyeler İçin Zam Kararı! Bakan Canlı Yayında Açıkladı!

2023 yılı emekli maaşı ve ikramiye ödemesi için yeni zam yolda. Bakanlık canlı yayında yaptığı açıklama ile detaylara yer verdi. Peki 5500 TL olan en düşük emekli maaşı ve 1100 TL ikramiye yüzde kaç zamlanacak? İşte son dakika gelişmesi...

Son Dakika: Emekli Maaşı ve İkramiyeler İçin Zam Kararı! Bakan Canlı Yayında Açıkladı!

Son dakika bilgisi olarak emekli maaşı ve ikramiye için zam çalışmalarına başlanacağı bilgisi iletildi. Son yıllarda düşen alım gücüne de dikkat çekilerek ödemelerde artış sağlanacağı vurgulandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları gündem oldu. Peki emekliler yüzde kaç zam alacak?

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Zam haberinin ardından en düşük emekli maaşının artması bekleniyor. 5500 TL net maaşın kaç TL'ye çıkacağı şimdilik bilinmez olarak yerini korumakta. Ancak Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ile gerçekleştirilen toplantı sonrasında kısa süre içerisinde bir karara varılması bekleniyor.

İkramiye de Artacak!

Ramazan ve Kurban Bayramı için verilecek ikramiye ödemesi de zamlanacak. Bu artıştan yalnızca emekliler değil aynı zamanda memurlar da yararlanacak. Kamu çalışanlarının da bir süredir 1100 TL olan ikramiye ödemesinin zamlanmasını talep ettiği bilinmekteydi. Geçtiğimiz yıl sabit kalan ikramiye ödeme miktarı, bu sene bakanlık açıklamasına göre artacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar