GÜNDEM

Son dakika: Cumhurbaşkanı Açıkladı, Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Son dakika: Cumhurbaşkanı Açıkladı, Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Son dakika: Cumhurbaşkanı Açıkladı, Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Az önce açıklanan bir gelişme ile asgari ücrete gelinecek zam belli oldu. Asgari ücret tamı tamına net olarak 11.759 TL’yi buldu. Türkiye’de birçok vatandaş asgari ücretle aile geçindirmeye çalışarak hayatını idame ettiriyor. Artan enflasyon karşısında yılbaşında yapılan asgari ücret zammı bile yeterli olmadı ve birçok vatandaş ekonomik anlamda zor durumda kaldı. Yapılacak olan zam ile birçok asgari ücretle çalışan vatandaş rahat bir nefes alabilecek. Büyük oranda yapılan zam neticesinde asgari ücret 11.759 TL olacak.

Beklenen Sonunda Oldu

Birçok vatandaş asgari ücret ile birlikte çalışarak hayatını geçindirmeye çalışıyorken bomba gibi bir haber duyuruldu. Asgari ücretle çalışanlar bir nebze olsun rahat nefes alabilecekler. Asgari ücrete yapılan zam neticesinde herhangi bir başvuru da yapılmayacak. Bu şartlar altında çalışan birçok vatandaş otomatik olarak hesaplarında 11.759 TL’ye görebilecek.

Asgari ücrete yapılacak olan zam uzun bir süreden beri takip ediliyor ve haber bekleniyordu. Sonunda beklenen haber geldi ve asgari ücretliler için umut ışığı oldu. 2023 yılında asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8.500 TL olarak belirlenmişti. Yeni yıla girilmesi ile birlikte asgari ücrete yapılan bu büyük orantı zam herkesi çok sevindirmişti ancak ekonomik krizin sebep olduğu ve dolarla euro’nun yüksek seviyelerde arttığından dolayı birçok piyasada zam haberleri de yansımıştı.

8500 TL yüksek bir rakam olarak düşünülürken birkaç ay içerisinde para eridi ve enflasyona yenik düşerek asgari ücretle çalışan kişilerin alım gücünü de çok aşağılara çekti. Asgari ücretle çalışan vatandaşların beli bükülürken bir yandan da hükümet tarafından asgari ücretin ne kadar zam alacağı da tartışma konusu olmuştu.

Bundan sonra o illerde asgari ücretle çalışanlara ara zam yapılacak. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin hemen arkasından devlet de elinden geleni yapmaya çalıştı. Depremin etkilemiş olduğu 11 ilde de askari ücretle çalışan birçok vatandaş bulunuyordu. 11 ilde de kapsayan bu ara karar ile asgari ücret zamlı olarak hesaplara aktarılacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum