GÜNDEM

Son dakika: 3600 Ek Gösterge konusunda son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimatı verilen 3600 ek göstergede son durum milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Yapılacak çalışmalarda tüm memurları ilgilendiren konularda genişletilme yapılacak…

Son dakika: 3600 Ek Gösterge konusunda son durum!

3600 Ek Gösterge konusunda son durum! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimatı verilen 3600 ek göstergede son durum milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Yapılacak çalışmalarda tüm memurları ilgilendiren konularda genişletilme yapılacak…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimatı verilen 3600 Ek Gösterge konusunda son gelişmeler milyonlarca memur tarafından merakla bekleniyor. Bu konuda verilecek haberleri sürekli takip eden memurlar bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Yapılan çalışmalarda memurları ilgilendiren konularda genişletme düşünülüyor. Detaylar haberimizde…

Milyonlarca memuru kapsayan bir şekilde çalışma yapılması ön görülüyor. Genişletilen çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen memurların gözü kulağı yeni gelecek bilgilerde. Hazırlanan yasa taslağı ile yeni sistemin gün yüzüne çıkması bekleniyor. Dengesizliklerin giderilmesi konusunda 3500 ek gösterge haberlerinin detayları belli olmaya başlıyor.

Kimler 3600 Ek Göstergeden Yararlanacak?

Önceki yıllarda ön plana çıkarılan yasa taslağı hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki günlerde söz konusu çalışmaların tamamlanma yılı olarak 2023 yılı Mart ayı olduğunu belirtmişti. Bu konu hakkında Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e talimatını vererek çalışmaların hızlanmasını belirtmişti.

Son dönemlere oldukça sık konuşulan 3600 ek gösterge konusunda memurları ilgilendiren konular, memur maaşları, emekli maaşları ve emekli ikramiyeleri olarak ön plana çıkmıştır.

Memurların Unvan ve Kıdemlerini Ek Gösterge Belirliyor

Memurların maaşlarının hesaplanmasında bunu yanı sıra ikramiyeler konusunda memurun kıdem unvanında ek göstergeler baz alınmaktadır. Bu nedenle ek göstergesi 2200 olan bir memurun ek göstergesi 3600 e yükseldiğinde emekli aylığı yaklaşık olarak %20-25 oranda artmaktadır. Bu paralel olarak ikramiyelerde de artışlar meydana gelmektedir. Şu an itibari ile çalışmaya engel sorunların çözülmesi ile ek göstergedeki dengesizler çözülmüş olacak.

Yapılacak olan çalışmalarda unvanlar arasında mevcut olan ek gösterge ile ilgili dengesizlikler tamamen ortadan kaldırılmış olacak. 3600 ek göstergede yapılacak olan düzenlemeler sonucunda din görevlileri, hemşireler, polisler ve öğretmenler olumlu yönde etkilenecektir. Düzenlemelerin diğer memurlar içinde yapılması konusunda çalışmalar sürekli olarak yapılmaktadır. Fakat bununla ilgili henüz gerçekleşmiş bir durum söz konusu değil. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar