GÜNCEL

Son ankette önemli detaylar! Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu detayı bomba!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, MetroPOLL Araştırma’nın Nisan ayı sonuçlarının sosyal medyada çok konuşulduğunu yazarak, değerlendirilmesi gereken dikkat çeken başka bir noktaya değindi.

Son ankette önemli detaylar! Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu detayı bomba!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, MetroPOLL Araştırma’nın Nisan ayı sonuçlarının sosyal medyada çok konuşulduğunu yazarak, değerlendirilmesi gereken dikkat çeken başka bir noktaya değindi. MetroPOLL'ün sahibi olduğu  Özer Sencar ile konuşmalarını da kaleme alan Nagehan Alçı, 'Sencar bu düşüşü birkaç sebebe bağlıyor. Birinci ve en önemlisi ekonomideki sıkıntıların artması ve pandemi sürecinin yönetimine dair ortaya çıkan tablo. AK Parti kongrelerinin önemli bir faktör olabileceğini söylüyor.Nitekim araştırma sonuçlarına göre toplumun yüzde 79’u kalabalık kongrelerin doğru olmadığını düşünüyor' dedi. 

Nagehan Alçı bunun yanı sıra yapılan son ankette Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oylara dikkat çekerek, Yavaş'ın Ekrem İmamoğlu karşısında  önde olduğunu belirtti. 

İşte o yazı... 

MetroPOLL Araştırma’nın Nisan ayı sonuçları "AK Parti ilk kez yüzde 30’un altına düştü" başlığı ile dün hem konvansiyonel hem sosyal medyada çok konuşuldu.

Üzerinde durulan tek veri kararsızlar dağıtılmadan AK Parti’nin yüzde 27.1, CHP’nin yüzde 18.3, İYİ Parti’nin yüzde 10.7, MHP’nin yüzde 8.7, HDP’nin yüzde 8.4, DEVA’nın yüzde 2.2, SP’nin yüzde 1.6 ve Gelecek Partisi’nin yüzde 1.4 oy alıyor görünmesiydi.

Halbuki bence bu nokta araştırmanın en önemsiz bölümü. Çok daha mühim ve değerlendirilmesi gereken kısımları var raporun.

Bu yazıda o bilinmeyen kısımları paylaşacak ve yorumlayacağım.

Özer Sencar’ın sahibi olduğu MetroPOLL, dikkatle takip ettiğim bir şirket. Sencar’ın 2005 Ocak ayından beri yayınladığı Türkiye’nin Nabzı çalışmalarını objektif ve tarafsız raporlar mahiyetinde görüyorum.

Sadece abonelere giden 102 sayfalık araştırmanın tamamını detaylı bir şekilde okudum.

Çok çarpıcı sonuçlar var.

Özer Sencar ile de konuştum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar