KULİS

Sokak TV çalışanları iş bıraktı!

Aylardır ücretleri ödenmeyen Sokak TV çalışanları, kazanılmış haklarını almak için sabah saatlerinde iş bırakma eylemi başlattılar.

Sokak TV çalışanları iş bıraktı!
Gezi olayları döneminde kurulan Sokak TV'de yönetimin, iş bırakan çalışanlara işten çıkarma tehdidinde bulunduğu belirtildi
Aylardır ücretleri ödenmeyen Sokak TV çalışanları, kazanılmış haklarını almak için sabah saatlerinde iş bırakma eylemi başlattılar.

Gezi olayları döneminde Yurt gazetesi ve Bağımsız dergisi'nin sahibi CHP milletvekili Durdu Özbolat'ın sahipliğinde ve Bağımsız Medya Grubu adıyla kurulan Sokak TV çalışanlarının T24'e verdiği bilgiye göre; Aralık, Ocak ve Şubat aylarını kapsayan maaşlarının ödenmediğini söyledi.

Kanal yönetimi tarafından kendilerine tarih verip, "Maaşlarınızı ödeyeceğiz" sözünün verilmesine karşın maaşlarını alamayan Sokak TV çalışanları, dünden itibaren iş bıraktı.

İş bırakan çalışanlara, kanal yönetimi, "Ya saat 15.00'teki bülten çıkar ya da sizi işten çıkarırız" şeklinde tehdit ettiği belirtilirken, kanalda bekleyişin sürdüğü ifade edildi.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ SALKINAZ KONUŞTU

bianet’e konuşan Sokak TV Genel Yayın Yönetmeni Orhan Salkınaz ise işten çıkarılma iddialarının doğru olmadığını, ay sonunda eksik maaşların ödeneceğini söyledi.

"AY SONUNDA EKSİK MAAŞLAR ÖDENECEK"

“İki aydır Sokak TV’nin Genel Yayın Yönetmeni’yim. Geldiğimden beri sıkıntılar vardı ama bu sıkıntıları çözüyoruz. Eksik maaşların yüzde 75’ini yatırdık. Kalanını da bu ayın sona kadar ödemiş olacağız.

“Maalesef piyasada Sokak TV’ye ve hatta bizim kardeş kuruluşumuz Yurt Gazetesi’ne yönelik muhalif basın kalmasın dercesine inanılmaz baskılar ve dedikodular dönüyor. Bunların getirdiği rahatsızlıklar var. Bundan dolayı arkadaşlarımız ‘Haber yapmak istemiyoruz’ dediler saygıyla karşıladık durumlarını.”

"KİMSE İŞTEN ÇIKARTILMAYACAK"

Kimsenin işten çıkartılmadığını vurgulayan Salkınaz “Çalışanlar maaşlarını alana kadar eylemi devam ettireceklerini söylüyorlar, bu durumda çalışanların başına olumsuz bir durum gelecek mi” sorusuna “Hayır” cevabını verdi.

Salkınaz şöyle konuştu:

“Çalışanların başına tabii ki bir şey gelmeyecek ama maaş ödeme sürecini hızlandırmayacak. Kanalın iki ay önce reytingi düşüktü. Artık belli bir yükseliş yakaladı. Dolayısıyla kanal reklam almaya başladı. Ancak yayın yapılmadığı takdirde, yayınlar gerçekleşmezse bu reklamlar da gelmeyecektir. Dolayısıyla bir kısır döngü bu.”
ÇOK OKUNANLAR