GÜNDEM

Sokağa çıkma yasağı rafa mı kalktı? Candaş Tolga Bakan Soylu'ya sordu

Birçok kişi sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden yana... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 'Herkes kendi OHAL'ini ilan etsin' dedi. Peki sokağa çıkma yasağı kararına ilişkin son durum ne? Candaş Tolga, Bakan Soylu'ya sordu.

Sokağa çıkma yasağı rafa mı kalktı? Candaş Tolga Bakan Soylu'ya sordu

Yetkililer bas bas 'sokağa çıkmayın, kendinizi koruyun' diye bağırırken, bazıları sokaklarda gezmeye devam ediyor. Bakan Soylu'ya bu durumu soran Candaş Tolga aldığı cevabı okuyucularına aktardı. Soylu, sokağa çıkma yasağının rafa kalkmadığını ifade etti.

Sokağa çıkma yasağı rafa kalkmış değil!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Türkiye’nin dört bir yanından gelen, özellikle sosyal medyada çok konuşulan, hiçbir mecburiyeti olmadan umarsızca sokağa dökülenleri sordum. Bakan Soylu dedi ki; “Bebek’e bakıp, Caddebostan’a bakıp Türkiye’yle ilgili bir sonuç çıkarmayın. Elbette hâlâ bu duyarlılığı göstermeyenler de var ama şunu çok net söyleyebilirim ki Türkiye genelinde tavsiyelere genel bir uyum söz konusu…”

İçişleri Bakanı’nı yakalamışken herkesin merak ettiği o soruyu da sordum: “Sokağa çıkma yasağı tamamen rafa kalktı mı yoksa son çare olarak uygulanması söz konusu olur mu?”

Bakan’ın cevabı çok net oldu:

Baktık ki uyarılarımız dikkate alınmıyor, baktık ki tedbirlerin hayata geçirilmesi noktasında istenen duyarlılık yok, baktık ki Bilim Kurulu’nun da tavsiyesi bu yönde, halkımızın sağlığının gerektirdiği en sert tedbir neyse almaktan kaçınmayız. Ama şu an dinamik bir süreç var, adım adım gidiyoruz. Umarım bunların hiçbirine gerek kalmayacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar