GÜNDEM

Sokağa çıkma yasağı konusunda farklı sinyal!

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için hafta sonu önemli kararlar alındı. Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmedi ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başlayarak ‘Evde kal’ çağrıları yapıldı. Peki Türkiye bu tedbirlere, yapılan bu çağrılara uydu mu? Abdülkadir Selvi, Bakan Soylu'ya son durumu sordu.

Sokağa çıkma yasağı konusunda farklı sinyal!

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya alınan tedbirler sonrası Türkiye'deki son durumu sordu ve aldığı cevapları okuyucularına aktardı. Selvi, Bakan Soylu ile her görüştüğünde sorduğu 'sokağa çıkma yasağı' sorusunu bir kez daha sordu ama bu kez değiştirerek...

Selvi, "Benim anladığım, eğer biz yapılan çağrılara uyup sokağa çıkmazsak, devlet sokağa çıkma yasağı ilan etmek zorunda kalmayacak." ifadelerini kullandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KONUSUNDA FARKLI BİR SİNYAL

 Her görüşmemizde sorduğumuz sokağa çıkma yasağı sorusunu bu kez değiştirerek sorma ihtiyacı hissettim. Neden? Çünkü Soylu halkımızın ‘Evde kal’ çağrılarına uyduğunu anlatınca ben de “Halkımız aldığınız tedbirlere riayet ederse sokağa çıkma yasağına ihtiyaç ortadan kalkar mı?” diye sordum. Soylu, “Şu anda milletimize müteşekkiriz” diye söze başladı. Ve sokağa çıkma yasağı konusunda önemli bir sinyal verdi: “Özellikle bu konularda alınan kararlara uyan milletimizin hemen hemen çoğu. Uymayan istisna. Bu önemli bir şey. Bu toplumsal işbirliğinin ne kadar güçlü bir noktada olduğunun belki de en önemli tezahürüdür. Buna kamu da riayet ediyor. Kamu bu işlemlerin uygulanması için riayet ediyor. Bunu da, bir şey daha söyleyeyim, yumuşak gücüyle yapıyor. Biraz önce bana bir video geldi. 65 yaşında bir köylü vatandaşımızın tarlasını süren bir jandarma gördüm. Yaşlı vatandaşlarımızın odununu kesen görevliler gördüm. Hem demokratik bir katılım var. Hem demokratik bir olgunluk var. Bu önemli bir süreçtir. Bence sorduğunuz sorunun cevabı burada var.”

EDİNDİĞİM İZLENİM

Benim anladığım, eğer biz yapılan çağrılara uyup sokağa çıkmazsak, devlet sokağa çıkma yasağı ilan etmek zorunda kalmayacak.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar