GÜNDEM

Skandalı Sevilay Yılman duyurdu! "Covid testini pozitiften negatife çevirebilen bir şebeke var"

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, pozitif çıkan Covid-19 test sonuçlarını negatife çeviren bir sistem kurulduğunu söyleyerek, iki yabancının testlerini köşesinden paylaştı.

Skandalı Sevilay Yılman duyurdu! "Covid testini pozitiften negatife çevirebilen bir şebeke var"

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, yurt dışına çıkarken yaptırılan ve bazı ülkelerin 72, bazılarının ise 48 saat evvelinden yapılma koşulu getirdiği PCR testlerinde sahtekarlık yapan bir şebeke olduğunu, pozitif çıkan Covid-19 test sonuçlarının negatife çevrilerek ülkeler arası seyahat yapılmasının kolaylaştırıldığını söyledi. Yılman, bu şekilde değiştirilmiş iki sonucu da okuyucularıyla paylaştı:

Şöyle işliyor süreç... En az 48 saat öncesine ait PCR testinizin sonucu için başvuruda bulunuyorsunuz. Ve bir devlet bankasına testin ücretini yatırıyorsunuz. Sonra da dekontla gidip test için yetkili kılınan hastane veya laboratuvarlarda numune veriyorsunuz. Ve sonuç daha size haber verilmeden sisteme yükleniyor. Pozitif ise zaten Sağlık Bakanlığı’ndan aranıyorsunuz ve her şey ona göre işliyor. Negatif ise posta kutunuza gelen sonucun bir çıktısını alıp uçuşa öyle gitmeniz söyleniyor. Çünkü İngilizce olan test sonucunu önce Türkiye çıkışında sonra da giriş yaptığınız ülkenin pasaport kontrolünde gösteriyorsunuz. Özetle… Bizim bildiğimiz negatif sonucu olan PCR testiniz olmadan değil uçağa binmek, havaalanın kapısından içeri dahi giriş yapmanız söz konusu değildi.

“Di” diyorum çünkü bunu mümkün kılabilen bir imkan da yaratılmış artık ülkede. Sonucunuz pozitif olsa bile önemi yok çünkü ekstra bir efor sarf ederek testinizi negatife çevirecek bir organizasyon kurulmuş. Bu skandalı ispat eden iki test sonucu elimde. Bu belgeleri paylaşıyorum.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar