RÖPORTAJ

Sırrı Sakık, Hacı Yakışıklı'ya konuştu

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, Yeni Akit yazarı Hacı Yakışıklı'yı arayarak açıklamalarda bulundu.

Sırrı Sakık, Hacı Yakışıklı'ya konuştu

Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada HDP’nin kapatılması gerektiğini söylemesi üzerine Bahçeli'ye verdiği cevap ve "çözüm süreci" açıklamasıyla basında yer alan eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, Yeni Akit yazarı Hacı Yakışıklı'yı arayarak açıklamalarda bulundu.

"Sırrı Sakık’la ne konuştuk?" başlıkı bir yazıyla telefon görüşmesini okuyucularıyla paylaşan Yakışıklı, "Sakık’la hiç yüz yüze tanışmamıştık. Niçin aradığını bilmiyordum. Anladım ki Sakık “dertleşmek ve kendini ifade etmek” için aramıştı. Belki de artık bunalmıştı, bilmiyorum. Sonuna kadar dinledim" diyerek şunları kaydetti:

“Hacı Bey, Hüda şahittir ki hepimiz kardeşiz, biz birbirimize düşman değiliz.”

Bu cümle Sırrı Sakık’la konuşmamızın giriş cümlesiydi. Sakık telefonla aradı ve konuşması bu minvalde sürdü.

...

Sakık’la hiç yüz yüze tanışmamıştık. Niçin aradığını bilmiyordum. Anladım ki Sakık “dertleşmek ve kendini ifade etmek” için aramıştı. Belki de artık bunalmıştı, bilmiyorum. Sonuna kadar dinledim. Söylediği sözler itiraz edeceğim sözler değildi. “Barış, kardeşlik, huzur…” çerçevesinde tamamen insanî duyguları harekete geçiren sözleri oldu.

Sakık’ın yukarıda yazdığım sözlerinin her kelimesine katılırım.

Evet, biz düşman değiliz. Ben her şeyden evvel Müslüman bir gazeteciyim. Ancak “söylenen” ile “yapılan” maalesef aynı değil! Ortada bir Partiya Karkeren Kürdistan (PKK) katliamları var! Evet, biz kardeşiz; ama PKK bizim kardeşimiz değil! HDP ise PKK’nın uzantısı olarak hareket ediyor ve bu sır değil!

Ben de Sakık’a; “Sırrı Bey söylediğiniz her şey doğru, ancak sorun sizin ‘PKK aramızdan çekilsin’ diyememenizden kaynaklanıyor. Çıkıp da ‘Türkler ve Kürtler aralarında anlaşırlar, PKK halkların arasından çekilsin’ derseniz yepyeni sayfalar açılır” dedim.

Ankara’da kahve daveti yaptı. Henüz buluşmadık, ama bu gök kubbe altında söyleyecek “yeni bir sözü” varsa nereye istiyorsa gelirim.

Prensip olarak HDP’lilerle “cevap verme hakkı” dışında görüşmüyorum, onlarla TV’ye çıkmayı bir tercih olarak görmüyorum. HDP’nin şu saatten sonra PKK’nın gölgesi olmaktan vazgeçeceğini sanmıyorum.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar