GÜNDEM

Sinan Burhan'dan Fehmi Koru'ya tepki

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Fehmi Koru'nun "İktidara gelirsek AK Parti’yi kapatacağız, medyasına el koyacağız diyen mi var?" sorusuna tepki gösterdi. Sinan Burhan, 2015 seçimlerinde iktidara tam da bu ifadelerle tehditler savuran CHP'li Gürsel Tekin'in iligli videosunu Fehmi Koru'ya iletti.

Sinan Burhan'dan Fehmi Koru'ya tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kağıthane Meydanı Açılışı’nda yaptığı konuşmada “Ne diyorlar? İktidara gelirsek AK Parti’yi kapatacağız, AK Parti’yi destekleyen iş adamlarının şirketlerine el koyacağız, AK Parti’ye karşı muhalefet etmeyen medya kuruluşlarının kapısına kilit vuracağız diyorlar. AK Parti ile çalışan memurları işten atacağız, AK Parti’de görev yapanların mülklerine el koyacağız diyorlar. Daha bunun gibi pek çok zırvayı dillerine doluyorlar. E nerede kaldı sizin demokratlığınız, insana saygınız! Biz bunları tek parti diktatörlüğünden biliriz" ifadelerini kullandı.

FEHİ KORU: BU TEHDİTLER YOK

Erdoğan'ın ifadelerini bugünkü köşesine taşıyan Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı'nın söylediği gibi tehditler savuranların olmadığını iddia etti. Koru şunları söyledi:

“İktidara gelirsek AK Parti’yi kapatacağız” diyen mi var? Kim acaba? Peki ya “AK Parti’yi destekleyen işadamlarının şirketlerine el koyacağız, medya kuruluşlarının kapısına kilit vuracağız, AK Parti için çalışan memurları işten atacağız, AK Parti’de görev yapanların mülklerine el koyacağız” tehditlerini sarf edenler var da bir ben mi işitmedim?

...

Gerçekten de ‘faşizan’ yaklaşımlar bunlar… Cumhurbaşkanı kızmakta yerden göğe kadar haklı. Kendisine hak vermek amacıyla bu yazı için bilgisayar karşısına geçtiğimde, tehditlerin sahiplerinin kimliğini öğrenmek istedim. Ancak günün sonunda, hangi densiz, haddini bilmez, faşist kafalı bu lafları etmiş merakım havada kaldı. O cümlelerden bir-ikisini bir arama motorunda aradığımda sarf edildiklerine dair herhangi bir bilgiye erişemedim. T24’te “Peki AK Parti kapatılır mı?” kışkırtıcı başlıklı bir yazı var, ancak onun yazarı da, kendi sorusuna, uzun yazısının en başında “Hayır, kapatılmaz!” cevabını veriyor. Hakkını teslim etmek üzere yazmayı düşündüğüm bu yazı, ister istemez, tedirginliği konuşmasından belli olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rahatlatma çabasına dönüştüyse, sebebi, kısa araştırmamın sonucudur. Araştırmamın sonucu şu: AK Parti’nin kapatılmasını, destekçi işadamlarının şirketlerine el konulmasını, medya kuruluşlarının kapısına kilit vurulmasını, memurların işten atılmasını, parti görevlilerinin mülklerine el konulmasını talep eden, böylesine faşizan görüşler serdeden kişiler yok."

Yazının tamamı için tıklayınız

SİNAN BURHAN'DAN SERT TEPKİ

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) Başkanı Sinan Burhan , bu yazıya tepki gösterdiği bir Twitter paylaşımında bulundu. Burhan, bu paylaşımında Gürsel Tekin'in 2015 Haziran ayında gerçekleştiren sçeimleri işaret edecek, Şubat 2015'te sarf ettiği "iktidar medyasının tamamına el koyacağız" ifadelerini, video olarak not düştü:

"Sn. Fehmi Koru muhalefet Ak Parti medyasına el koymaz. Ak Partili iş adamlarının mal varlıklarına el koymaz. Böyle bir açıklama yok.Erdoğan’ı yanıltıyorlar yazmış.Ben kendisine yardımcı olayım. Bak Gürsel Tekin ne diyor .Yapma Fehmi Bey nasıl bunları görmüyorsunuz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum