TELEVİZYON

Sina Koloğlu'ndan yerinde soru: Televizyon bitiyor mu?

Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu, özellikle reklamlar üzerinden televizyon ve internet kıyaslaması yaptı.

Sina Koloğlu'ndan yerinde soru: Televizyon bitiyor mu?

Dijital platformların yaygınlaşması televizyonculuğu bitiriyor mu? Televizyon dünyası dizi ve yarışma programlarına mı sıkıştı? Reklam paylarındaki düşüş neden? 

Tüm bu soruları değerlendiren Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu, internetin ve televizyonun kıyaslamasını da yaptı. 

İşte o yazı:

Televizyon reklam gelirlerinde kayıp yaşanıyor. İnternet ortamı onu bazı ülkelerde yakaladı ve geçti. İspanya’da yeni rakamlar açıklandı. Televizyon, reklamdan yüzde 33.7 pay alırken; internet ortamı (dijital yayınlar, YouTube vs.) yüzde 38.6 olmuş. Tartışmalar, ‘Televizyon bitiyor mu?’ya geliyor. Televizyonun ne yapması gerektiği konuşuluyor. Fakat yine de tüketicinin aklında kalan markalar ekranda olanlar. Yani bütün iş ‘reklam’da bitiyor. Daha internetin bu konuda çok yol alması gerekiyor... Bizi de ilgilendiren ayrıntılar var.

TV neden böyle oldu?

Televizyonlarda ekrana gelen bazı ürünlerin inandırıcılığını yitirmesi, izleyicinin hayal kırıklığının nedenlerinden biri... Platformlardaki dizilerin yeni bir dil ve teknolojiyi yakalaması bir başka neden. Televizyonun o alışılagelmiş zamanımızın, yaşamımızın başrolünde olmaya alışık olduğu ortamı yakalayamamasının verdiği bitkinlik. Bakın mesela bizim televizyonlara. Ne kadar bitkin!

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar