GÜNDEM

Sina Koloğlu sordu: Depremde her görüntü verilir mi?

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, medyanın deprem konusunda gösterdiği tutumu değerlendirerek etik bir meseleyi gündeme getirdi.

Sina Koloğlu sordu: Depremde her görüntü verilir mi?

Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Ayda bebeğin enkaz altından çıkarılması sırasında "her bir detayın" ekrana yansımasını eleştirdi. Koloğlu, "Depremde her görüntü verilir mi?" başlıklı yazısında RTÜK'ün de bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi:

Eşimin Ayda bebeğin kurtarılmasını izlerken rahatsız olduğunu gördüm. Bu daha önceki örnekler için de geçerli. “Her ayrıntının verilmesi doğru değil” dedi. “Üç kare alınır ve bu servis edilir. Ne halde toprağın altında bilinmiyor ve siz her anını çekerek servis ediyorsunuz bu hiç etik değil” dedi. ‘Küçük Ayda’nın üzerinde giysileri yoktu ve biz onu o haliyle gördük.

O sırada çocuklar da TV izliyor. Onların travmalarını da düşünmezler mi?” dedi. İnsanlar merak ediyor diye de bunlar gösterilmemeli.

DEPREMZEDENİN BORÇLARI OKUNDU

Ben de ekranın haber konusunda önde gelen isimlerine sordum. “Evet, bu konuda dikkat etmedik. Biraz daha az göstermek gerekir. Enkaz alanında bireysel görüntü kaynağını kesmek için bir şeyler yapmak lazım. Mesela kasklarda kameralar var. O kayıtlar da servis ediliyor” dedi biri.

Bir başka önemli isim şöyle bir örnek verdi; “Kişisel eşyalar için de aynı durum söz konusu. Bir depremzedenin çantası bulunmuş. Açmışlar içinden kadının borçlarını yazdığı bir kağıt ve para çıkmış. Onu okudular. Ve depremzedeler hayatta düşünebiliyor musunuz durumu?”

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum