DİZİ DÜNYASI

Sina Koloğlu: Orta Doğu pazarı eskisi gibi değil

Dizi dünyasından haberler veren Milliyet yazarı Sina Koloğlu, Orta Doğu pazarının Türkiye için son durumunu değerlendirdi.

Sina Koloğlu: Orta Doğu pazarı eskisi gibi değil

Bir dönem Arap dünyasında büyük bir açılım yapan Türk dizileri, hem siyasi krizler hem de söz konusu ülkelerinde dizi pazarına girmesiyle birlikte daralan alanlarla devam ediyorlar. Peki, Orta Doğu pazarında son durum ne? Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu, kaleme aldı: 

MBC, Suudiler’in kanalı... ‘Gümüş’ dizisini yayınladı ve Türk dizileri önce bu bölgede patladı. Şimdi geldiğimiz nokta çok farklı. Suudi önderliğinde bir ‘Arap dizileri üretimi’ büyük hızla devam ediyor.

MBC, Arap dünyasının dizi ve film projesi oldu. Bu kanalda Türk dizileri yasaklandı. Suudiler, ‘yerli yapımlara’ yaklaşık 1 milyon dolar para yatırdı. Ve kendi dizilerini çekmeye başladılar. O3 Yapım hayli önemli rol oynadı.

...

ÜÇ DİZİMİZ VAR

Shahid TV, MBC’nin ‘paralı izle öde’ kanalı. Baktım sitesine... Üç Türk dizisi var; ‘Arıza’, ‘Sefirin Kızı’ ve ‘Öğretmen’... Biraz durumlar yumuşamış anlaşılan. Hatta Lübnan’da ‘İstanbullu Gelin’nin Arap uyarlaması ‘Beyrutlu Gelin’ çekildi MBC kanalı için. Bu platformda da mevcut.

...
‘SIFIRLANMADIK’

Türk dizilerini dünya pazarına sunan en tecrübeli şirketlerden birinin sorumlusu ile konuştum durumu. “Eskisi gibi değil. Ya da eskisi kadar çok dizi almıyorlar ama sıfırlanmadık. Suudiler reform açıklamasının ardından, eğlence sektörüne 1 milyar dolar yatırım yapmışlardı” dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar