GÜNDEM

Sina Koloğlu, MasterChef'teki Uğur vakasını yorumladı: Ekran gerçeğin şovudur

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, Uğur isimli yarışmacının MasterChef'ten diskalifiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde buludu.

Sina Koloğlu, MasterChef'teki Uğur vakasını yorumladı: Ekran gerçeğin şovudur

Sosyal medya hesabındaki paylaşımlar nedeniyle altı bölümün ardından diskalifiye edilen ve stüdyoda ağlayarak özür dliemesine sebep olan o anlar nedeniyle hem yarışma hem de diskalifiye edilen yarışmacı gündeme oturdu. Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu da bugünkü köşesinde sözkonusu diskalifiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde buludu:

Hep kullanırım bu sözü... Ekran gerçeğin şovudur aslında. “Senaryosu olmayan, gerçek yaşamdan kaydedilmiş dramatik ve mizahi durumları ekrana yansıtan ve karakter olarak profesyonel aktörler yerine, gerçek kişileri kullanan, bir televizyon programı çeşididir” diye tarifi verilmiş ‘Reality Show’ yani ‘Gerçeğin Şovu’. Örnekleri göstermiştir ki durum hiç de öyle masum değildir. Gerçeğin şovunu ‘MasterChef’ yarışmasında yaşadık. Genç kuşak yarışmacılar vardı.

...

“Bant çekim” diyecekler. Sen altı bölüm yemek yaptıracaksın biz de “Şimdi mi atarlar? Yok bugün değilmiş” diye izleyeceğiz. Birden tam pota günü “Arkadaşlar siz yukarı, Uğur sen kal!” diyerek, “Suçluya kararını şimdi okuyacağız” diyeceksin.

Sonra yarım saat reklam ile bir güzel ‘gerçeğin şovu’ yapacaksın. Ardından gözyaşı ve ver müziği durumu... “Uğur’un yer aldığı bölümleri yayınlamayacaktın, madem diskalifiye ettin” dedi ev ahalisi. ‘Atılan tweet’leri’ kimsenin hoşgördüğü filan yok.

“Twitter maalesef bir küfretme yeri. Etmeyen yok. Bizde de dünyada da böyle” dediler. Uğur’un öyle mahkemede yargılanır gibi ekranda yargılanması ve kararın yüzüne okunması ev ahalisini pek bir üzdü. Zaten ‘gerçeğin şovu’ da bunun içindi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar