GÜNDEM

Şimdiden yazıyorum dedi ve uyardı: Hepsi Abdüllatif Şener'e dönüşecek!

Akşam yazarı Emin Pazarcı, yeni kurulan partilerin iktidar olmak gibi bir dertlerinin olmadığını ve giderek CHP ve HDP ile işbirliği yapacaklarını söyledi.

Şimdiden yazıyorum dedi ve uyardı: Hepsi Abdüllatif Şener'e dönüşecek!

Yeni partiler merakla beklenirken Ahmet Davutoğlu cephesinde yaşanan hareketlilik sonrası medya gündemi de bu konuya odaklandı.

Yeni partiler ile ilgili birçok yorum yapılırken Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, yeni partilerin amacının iktidar olmadığını, aksine Erdoğan'ı devirmek için çalışacaklarını söyledi ve Abdüllatif Şener benzetmesinde bulundu.

İşte o yazı:

Laf olsun diye yapılmaz siyaset. Sonuç almak için yapılır. Her şey istedikleri gibi giderse, Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun ulaşabilecekleri hedef budur:

Erdoğan’ı indirmek!

Daha önce de denediler zaten. Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefet cephesi uzlaşabilseydi, Abdullah Gül onların ortak adayı olacaktı. Sahaya inip Erdoğan’la dişe diş mücadele edecekti. Sır değil, kendisi açıkladı zaten.

Ahmet Davutoğlu da Başbakanlık Koltuğuna oturur oturmaz Başkanlık Sistemi ile mücadeleye başladı. Kendisini o koltuğa oturtan Erdoğan’a savaş açtı, ekarte etmeye çalıştı. Bakın o dönemdeki açıklamalarına; göreceksiniz bunu.

Ali Babacan da zaten Abdullah Gül’ün dümen suyunda hareket eden bir isim. O da “birlikteyiz” diyerek kabul etti bunu. Eldeki veriler, ortak hedefin Erdoğan olduğunu göstermiyor mu?

***

Halkta bir heyecan yok. Ama belli çevrelerin içine girdiği heyecan dalgası herkes tarafından görülüyor. Mesela Cumhuriyet Gazetesi bu isimleri parlatmak için elinden geleni yapıyor. Millet İttifakını destekleyen bütün yayın organları bu üç ismin arkasında. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da son günlerde Ahmet Davutoğlu güzellemeleri yapıyor. Çünkü, gelecekte kaçınılmaz yol arkadaşları olacaklar Davutoğlu ile.

Davutoğlu’nun altına imza attığı İstanbul Özel Şehir Üniversitesi Skandalı ile ilgili olarak Millet İttifakı üyelerinden çıt çıktı mı? En azından “Olmamış bu” türünden bir açıklama geldi mi? Peşkeşse işte peşkeş! Tank Palet Fabrikası’nda yapılan bir tahsis üzerinden ortalığı ayağa kaldıranlar, İstanbul Şehir Üniversitesi’ndeki mülkiyet devrini görmezlikten geldiler.

Siyasette dibe vuruştur bu. Aynı zamanda da önümüzdeki günlerde Türkiye’de neler yaşanacağının bir göstergesidir.

Şimdiden yazıyorum…

Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki günlerde CHP ve Kılıçdaroğlu ile yan yana yürüyecek. Bu üç ismin yapacağı açıklamalar zaman zaman HDP ile kesişecek. Kuracakları siyasi partiler Millet İttifakı içinde yer alacak. Erdoğan düşmanlığı hepsinde zirve yapacak. Abdüllatif Şener’e dönüşecek tamamı. “Hayır” diyeceklerle iddiaya girerim.

Şener’e ne oldu? Hangi iddialarla ortaya çıktı ve zaman içinde nereye doğru evrildi? Bugün yol arkadaşları kim, kimlerle beraber yürüyor?

Kimse aynı adımları atıp, farklı sonuçlar almayı beklemesin. Biraz sabredin, göreceksiniz; akıbet farklı olmayacak!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum