GÜNDEM

Sigortalı Eşi Olanlara 13 Bin TL'ye Varan Destek Ödemesi Yapılıyor! SGK Aylık Destek Parası Zamlandı!

Sigortalı çalışan kişilerin eşlerine ödenecek 13 bin TL'lik aylık ödeme için başvuru nasıl yapılacak? Eğer bu şartları karşılıyorsanız sizler de SGK veya Bağ-Kur aracılığı ile ödemenizi alabileceksiniz. 2023 yılı yardım ödemelerine zam yapıldı.

Sigortalı Eşi Olanlara 13 Bin TL'ye Varan Destek Ödemesi Yapılıyor! SGK Aylık Destek Parası Zamlandı!

Sigortalı eşi olan ve eşi vefat eden bireylere ödenen ölüm aylığına ilişkin çok fazla soru soruluyor. Eşinizin belirli şartlara tabi olmasıyla beraber eğer bu şartları karşılıyor ise ve hayatını kaybettiyse ölüm aylığı alabiliyorsunuz. Aile ve direkt olarak vefat eden sigortalının eşinin alabileceği destek paralarından söz edeceğiz.

Ölüm Aylığı 13 Bin TL'ye Yükseldi!

Ölüm aylık ödemelerinde zam gelişmesi yaşandı. Aylık ödenebilecek paranın üst limiti 13 bin TL olarak belirlendi. Başvuru yapılması halinde değerlendirme sürecine gireceksiniz. Nasıl başvuru yapacağınızı da kısa bir şekilde anlatalım.

Ölüm Aylığına Nasıl Başvurulur?

Ölüm aylığı alabilmeniz için SGK veya Bağ-Kur gibi kuruluşlar üzerinden işlem sağlamalısınız. Belirlenen kuruluşlar üzerinden başvurarak ödemenizi almaya hak kazanabilirsiniz. Eşinizin sigorta prim süresi ile birlikte gün şartını da karşılaması gereklidir. En az 1800 günlük malulluk şartının yanı sıra ölüm ve yaşlılık sigorta primlerinin ödenmiş olması detayına dikkat ediniz. SSK'lılarda en az 5 yıl sigortalı olma durumu olması gerekirken, sigorta prim borçlanma süresinin bu süreye dahil edilmeyeceğini vurgulayalım. Yardım ödemelerindeki hissenin ise çeşitli şartlarda değişkenlik göstereceğini hatırlatalım. 2023 yılı itibarıyla ödenecek para miktarı da güncellendi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar