RÖPORTAJ

Sibel Erdoğan, eşi Emrah'ın yaptırdığı okulu anlattı

İki yıl önce Emrah'la evlenen Sibel Erdoğan eşinin Diyarbakır'da yaptırdığı okul için nasıl bağış topladığını Günaydın'a anlattı.

Sibel Erdoğan, eşi Emrah'ın yaptırdığı okulu anlattı
GAZETECİLER.COM - İki yıl önce Emrah'la evlenen Sibel Erdoğan eşinin Diyarbakır'da yaptırdığı okul için nasıl bağış topladığını Günaydın'a anlattı.

Eşinizin memleketinde yaptırdığı okulun fahri anneliğini üstlenmeye nasıl karar verdiniz? Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

Eşimin 2001 yılında yaptırdığı engelliler okulundan daha önce de haberim vardı. Öncelikle okulun nelere ihtiyacı olduğunu öğrenmek için biraz araştırma yaptım. Okul yapılalı 15 yıl olmuştu ve bazı eksikleri olabileceğini düşündüm. Araştırmam sonucunda, eksikliklerin yanında tadilata ihtiyaç olduğunu öğrendim. Konuyu eşim Emrah'a açtım. Okulun fahri anneliğini üstlenmek için eşimden izin istedim. O da hassas yaklaşımım nedeniyle çok sevindi. Bu şekilde kolları sıvamış oldum.

12 AYDA OKULUN TADİLATI BİTTİ

İlk iş olarak neler yaptınız?

Öncelikle okul müdürü Erbay Çelebi Hoca'mız ile tadilat yapılması gereken bölümleri ve eksikleri tespit edip bir liste oluşturduk. Sonrasında çalışmalara altı ay ara vermek zorunda kaldım. Çünkü oğlumuz Elyesa'nın doğumu araya girdi. Altı ay sonra geçen yıl çalışmalara kaldığım yerden devam ettim. Tüm tadilatları ve eksikleri, 12 ay içinde hummalı bir çalışma ile tamamladık.

MALİYET SORUNUNU EMRAH ÇÖZDÜ

Koca bir okulun tadilatı maliyetli bir iş. O kısmı nasıl çözdünüz?

Bu konuda Emrah'ın desteği çok büyüktü. Allah ondan bin kere razı olsun. Ama miktarları hiç sormayın, söylemem. Bunun dışında Emrah'ın çok saygın işadamı arkadaşları var. Düzenli olarak birlikte yemek yerler. Bu yemekleri ücretli hale getirdim! (Gülüyor) Eşimin arkadaşlarına "Eğer beraber yemek yemek istiyorsanız, okulumuza yardım yapmanız gerekiyor. Bunun karşılığında izin veririm" dedim. (Gülüyor) Bu şekilde 12 ayda okulumuzun tadilatını ve eksiklerini tamamlamayı başardık.

Okulda oğlunuz Elyesa'nın da adı geçiyor...

Eşim, okula anne-babası Ayten-Elyesa Erdoğan'ın ismini vermeyi uygun bulmuş. Ancak güzel bir tesadüf oldu. Oğlumuza, eşim Emrah'ın babasının adını verince, okul aynı zamanda oğlumuzun da adını taşıdı.

ÇOK OKUNANLAR